Žaklina Zdravković je plod mladalačke romanse koja je procvetala između legendarnog muzičara Toma Zdravkovića i njegove prve supruge Olge. Iako je bila odvojena od domovine, Žaklina je odlučila prisustvovati svečanom otkrivanju spomenika svom ocu u čuvenoj boemskoj četvrti Skadarliji. Toma Zdravković je bio poznat po svojoj neukrotivoj boemskoj duši i sklonosti prema noćnom životu, a Skadarlija je bila jedno od njegovih omiljenih stecišta za večernje zabave.

Toma je često nastupao u Skadarliji, ponekad samo za svoj duševni mir, a njegova velikodušnost ga je okružila mnogim prijateljima. Bez obzira na svoj materijalni status, Toma nikada nije škrtario. Međutim, prema izjavama njegovih kolega i prijatelja, nije bio naklonjen porodičnom životu, što je rezultiralo tri braka i razvodom. Uprkos svojim pokušajima, nikada nije uspio umiriti svoju “cigansku dušu”, kako je često isticao. To je značilo da je provodio malo vremena kod kuće, ostavljajući svojim suprugama primarnu odgovornost roditeljstva. Deca Tome Zdravkovića, Saša i Žaklina, rođena iz njegovog poslednjeg braka sa Gordanom, odnosno Olgicom, nemaju trenutno kontakt sa ocem. Ipak, čuvaju prekrasne uspomene na trenutke koje su proveli s njim i s ponosom nastavljaju život u okrilju njegovog porodičnog imena.

Tomino naslijeđe u srpskoj muzici i danas ostavlja dubok utisak. Saša je postao poznat javnosti jer se pojavio sa svojom majkom Gordanom tokom promocije filma “Toma”. Nasuprot tome, Žaklina, koja je do skoro bila nepoznata široj publici, danas živi u Holandiji i predana je lokalnom načinu života i razmišljanju. Tome ima i dva sina s kojima održava kontakt putem društvenih mreža, dok s mlađim bratom nema kontakt. Iako među njima nema neprijateljstava, njihov nedostatak ličnog kontakta vjerovatno proističe iz geografske udaljenosti, budući da Saša trenutno živi u Kanadi.

Preporučujemo