Zoranu Marjanoviću, koji je nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge, pevačice Jelene Marjanović, 3. oktobra 2023. godine ukinut je pritvor odlukom Apelacionog suda u Beogradu. Od trenutka kada je Zoran ponovno na slobodi, opredelio se za povučeniji život, provodeći veći deo vremena u krugu porodice.

Nakon puštanja na slobodu, Marjanović se povukao iz javnosti, čime se potpuno distancirao od medijskih izveštaja. Iako mu to nije strano, imajući u vidu da se već jednom povukao iz javnosti kada se spekulisalo o mogućnosti optužbe za ubistvo supruge, i to u vreme dok je učestvovao u rijalitiju “Zadruga” 2017. godine.

Ova odluka da uđe u rijaliti bila je šokantna za javnost, posebno imajući u vidu da je vest o ubistvu njegove supruge odjeknula 2. aprila 2016. godine, kada je Jelena Krsmanović Marjanović pronađena mrtva u kanalu pored nasipa u Borči. Nažalost, imala je devet udaraca tupim predmetom na glavi.

Iako se Zoran Marjanović trenutno ne pojavljuje u medijima, redovno deli trenutke iz svog privatnog života s pratiocima na društvenoj mreži Fejsbuk. Nedavno je objavio fotografiju na kojoj je u zagrljaju sa sinom iz prvog braka Urošem i bratom Milošem, dok su im se pridružili i jedna žena i mladić.

Marjanović je u zatvoru proveo 14 meseci, a tokom tog perioda primetna je promena njegovog fizičkog izgleda. Po izlasku iz zatvora 2018. godine, iznenadio je mnoge velikim brojem tetovaža na telu, uključujući i neke na licu. Nekoliko puta je menjao svoj stil i frizuru, prateći promene u svom životu.

Podsećamo, Apelacioni sud je ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću 3. oktobra 2023. godine, navodeći da je prvostepena odluka bila “nejasna i nerazumljiva”. Sporno je bilo četiri ključne tačke koje su predstavljale ključne dokaze na osnovu kojih je doneta prvostepena presuda, a o kojima se najviše raspravljalo tokom suđenja pred Višim sudom u Beogradu. Takođe, u odluci je izazvalo pitanje zašto je telefon Zorana Marjanovića bio nedostupan, s tvrdnjom da nije utvrđeno kako je i na koji način osumnjičeni svesno isključio mobilni telefon. Ove sporne tačke pridavane su značaju tokom sudskog procesa, naglašavajući njihovu ključnu ulogu u donošenju prvobitne presude.

Preporučujemo