Na magistralnom putu Cetinje – Budva danas se dogodila ozbiljna saobraćajna nesreća koja je uzrokovala sletanje autobusa “Papović” s kolovoza, prema informacijama koje su stigle iz Uprave policije Crne Gore. Ova tragična nesreća je rezultirala gubicima najmanje dvije osobe, dok je više ljudi pretrpjelo povrede različitog stepena ozbiljnosti.

Prema saopćenju crnogorske policije, mnogi putnici su zadobili lakše i teže tjelesne povrede, a svi oni trenutno dobijaju medicinsku pomoć od strane hitnih službi. Na licu mjesta se brzo angažirala sva raspoloživa policijska snaga iz Budve i Cetinja, a također su na putu prema Obzovici i specijalne jedinice policije kako bi pružile potrebnu pomoć i osigurale sigurnost.Autobus je prevozio između 30 i 35 putnika, prema prvotnim informacijama koje su dostupne crnogorskim medijima. Važno je napomenuti da nije bilo djece u autobusu tokom nesreće.

Nakon dolaska na mjesto nesreće, ekipe Uprave policije brzo su obavijestile da nema novih povređenih ili stradalih osoba. Međutim, trenutno se vrši detaljna pretraga terena kako bi se osiguralo da niko nije ispao iz autobusa i da svima kojima je potrebna pomoć bude pružena.Autobus, koji je bio u vlasništvu kompanije “Papović”, obavljao je svoju rutinsku vožnju na relaciji Nikšić – Budva.Trenutno se saobraćaj odvija samo trećom trakom kako bi se izbjegle moguće blokade i kako bi hitna vozila i policijska vozila mogla brzo prevoziti povrijeđene osobe do bolnica. Iz pravca Cetinja ka Podgorici i dalje prolazi mnogo ambulantnih vozila, što prenose crnogorski medijski izvori.

Preliminarni izvještaji ukazuju da je na mjestu nesreće jedno vozilo Hitne pomoći već stiglo sa jednim ozbiljno povrijeđenim pacijentom. Trenutno nema dodatnih informacija o prijemu drugih teže povrijeđenih pacijenata, ali situacija se pažljivo prati.

Preporučujemo