Prošlo je punih 18 godina otkako nas je napustila slavna romska glazbenica Vida Pavlović. Iako je ostvarila značajne uspjehe i postigla mnoge trijumfe u poslovnom svijetu, često je unutar svojih četiri zida vodila osobne bitke. Nakon neuspjeha u dva braka, jedna od najtežih muka koju je podnosila bila je nesposobnost da postane majkom, tugu koju nije krila. U svojim teškim trenucima često se okretala alkoholu, što na kraju rezultira ozbiljnim narušavanjem njezina zdravlja i, nažalost, iznenadnom prekidu njezinog života u 60. godini.Vida Pavlović sahranjena je u Futogu, a kako se bližila sumorna obljetnica njezine smrti, odlučili smo posjetiti njezinu nekadašnju rezidenciju na beogradskom Voždovcu, gdje je provela svoje posljednje dane. Važno je napomenuti da je ova kuća postala poznata 2019. godine zbog strašnog događaja koji se tamo odigrao. Tijekom noćnog pijanstva, mladić je počinio ubojstvo, a mediji su se raspisali o tom tragičnom događaju. Kuća je kasnije postala predmet dugotrajnog spora među nasljednicima i dugi niz godina ostala je zapuštena.

Ubistvo koje se dogodilo nekoliko godina ranije bilo je djelo sezonskih radnika i stvorilo je opću neprijatnost oko kuće, tako da su ljudi radije odlazili okolo nje kako bi izbjegli mjesto. Čak su se širile glasine da je kuća ukleta, s mnogim očekivanjima nevolja, no to je bilo odgođeno. Posljednja odgoda planirana je u ožujku, ali sada je pomaknuta na ljeto. Sada je jasno da je spor vjerojatno riješen i da je srpska tvrtka dobila dozvolu za izgradnju nove zgrade na tom mjestu, prema riječima jednog starijeg mještana.

Susjed koji je živio preko puta Vidine kuće prisjetio se svojih susreta s njom. Nažalost, njena sudbina bila je tragična, budući da nije uspjela ostvariti svoj san o roditeljstvu s brakom sa Stevom, što ju je duboko pogađalo. Kao njen prvi susjed, često ju je viđao i smatrao je da je bila ljubazna osoba. Međutim, borila se s alkoholizmom i visokim krvnim tlakom, te se nije brinula o svom zdravlju, što je nažalost dovelo do njezinog preranog odlaska.Susjed je također podijelio da su Vida i Steva, nakon razvoda, i dalje živjeli zajedno u istoj kući, svatko u svom dijelu. Iako je to bio neobičan aranžman, ostali su u dobrim odnosima i nikada se nisu svađali. Na kraju je Stevo otišao kako bi se ponovno oženio, ostavljajući Vidu potpuno samu.

Prema riječima susjeda, sjećanje na Vidu još uvijek živi u tom kraju. Drugi veliki narodni glazbenici, poput Cuneta Gojkovića i pokojnog Šabana Šaulića, često su dolazili u Vidinu kuću i organizirali improvizirane koncerte koji su privlačili cijelu ulicu. Par čak otvorio i svoj klub u kući, nazvan “Romanitar”, koji je bio mjesto okupljanja glazbenika i sviranja iz čistog zadovoljstva. Iako je klub sada zatvoren, susjed se prisjeća da je kroz prozor vidio mnoge poznate glazbenike, uključujući Šabana i Cunea, dok su svirali svoje melodije.Vida se također prisjećala svojih dana na pozornici, gdje je njen glas postajao sve slabiji prema kraju izvedbe, često je uspijevala otpjevati samo nekoliko pjesama. Također se prisjetila neobičnog zvuka koji je često čula kako lebdi kroz prozor.

Preporučujemo