Salata od krastavaca s koprom savršena je salata uz ukusan ljetni roštilj. Naučite pripremiti ukusnu i osvježavajuću salatu od kopra i krastavaca.

Kremasta salata od krastavaca je prilog napravljen od svježih krastavaca, crvenog luka, svježeg kopra i nekoliko drugih sastojaka koje će svi voljeti. Salata od kopra i krastavaca je lagana, kremasta i super jednostavna za napraviti. Osim toga, salata od kopra i krastavaca savršena je salata za piknike i ljetne roštilje.

Sastojci potrebni za pripremu ukusne salate od krastavaca i kopra su:

2 velika krastavca, tanko narezana i oguljena
1 sitno narezan crveni luk
1 paket kiselog vrhnja
1 žlica bijelog octa
1 žlica svježeg kopra u prahu
1 žličica granuliranog šećera
pola žličice soli
1/4 žličice češnjaka u prahu

Za pripremu salate od krastavaca i kopra prvo pomiješajte kiselo vrhnje, ocat, kopar, šećer, sol i češnjak u prahu u srednjoj zdjeli. Dodajte krastavac i crveni luk i ponovno dobro promiješajte. Salata od krastavaca i kopra je gotova, ali treba je ohladiti prije posluživanja. Pokrijte salatu od krastavaca i kopra i ostavite u hladnjaku 2 sata prije posluživanja. Dobar tek!

BONUS:

Istina o roku trajanja hrane: “Prije nego što bacite, provjerite”

Prije nego što bacite hranu iz hladnjaka ili smočnice, važno je znati što zapravo znače oznake o sigurnosti hrane na poleđini proizvoda kako hranu ne biste nepotrebno bacali u kantu, piše The Mirror.

Mnogi ljudi hranu kojoj je istekao rok bacaju u smeće jer misle da će se razboljeti. dr.sc. Karan Raj, liječnik i kirurg koji često dijeli savjete na internetu, otkrio je u videu na TikToku da se neka hrana može jesti i nakon isteka roka trajanja.

Bacite ih/Ovi proizvodi su opasni nakon isteka roka valjanosti svi misle da je zauvijek
Prije nego što bacite hranu, provjerite jeste li ispravno pročitali oznake o sigurnosti hrane, rekao je.

Kada pažljivo pogledate poleđinu pakiranja, primijetit ćete različite vrste fraza napisanih na etiketi, uključujući “najbolje do” i “upotrijebiti do”, a to su važne razlike.

“Datum ‘najbolje upotrijebiti do’ označava kada je proizvod postigao svoj najbolji okus ili kvalitetu”, istaknuo je dr. Raj.

No, suprotno uvriježenom mišljenju, ovo “nije datum kupnje ili siguran datum, već ‘najbolje do’ datum”, dodaje.

Dr. Raj je rekao da je većina konzervirane hrane “sigurna za jelo” “dvije do pet godina nakon ovog datuma” pod uvjetom da se pravilno čuva na hladnom i suhom mjestu. “Ako se čuva u kutiji, možete jesti suhu rižu i nakon pet godina.”

“Datum ‘upotrijebiti do’ je zadnji dan na koji je proizvod optimalne kvalitete. Jedina iznimka je mliječno mlijeko. Nakon tog datuma nemojte koristiti mliječno mlijeko za dojenčad”, objašnjava stručnjak.

Uvijek svježe / 17 namirnica bez roka trajanja: Nije med jedini, sve ih je teško pokvariti
Na kraju, dr. Raj upozorava: “Ako vidite etiketu na hrani koja kaže da nešto ima datum ‘upotrijebiti do’, osobito meso ili mliječni proizvodi, vjerojatno to ne biste trebali jesti nakon tog datuma.”

Ali većinu vremena možete koristiti svoja “osjetila” kako biste utvrdili je li nečemu istekao rok trajanja. Na primjer, ako “primijetite neobičan miris, promjenu teksture ili je limenka pljesniva ili natečena, vjerojatno biste trebali baciti proizvod.”

Preporučujemo