Folk pjevač Jašar Ahmedovski progovorio je o velikom prijateljstvu, ali i rekidus istog sa pokojim Šabanom Šaulićem, s kojim nije govorio skoro tri decenije, a darazlog ipak nikada nije saznao, jer je kko on sam kaže, kralj folka tu tajnu odnio sa soobm u grob.


Iako je Šaban iz njemu poznatih razloga prekinuo prijateljstvo sa njim prije mnogo godina i to u momentu kada je doživio najveću porodičnu tra*ediju, u kojoj mu je 1994. stra*ao brat Ipče Ahmedovski, kada je Šaulić tra*ično nastra*ao 2019, Jašar nije mogao da ne ode na njegovu sahranu i isprati ga na vječni počinak, bez obzira na to što nisu bili u kontaktu.

– Nisam govorio sa Šabanom nakon porodične tragedije 25 godina i ne znam zašto se to desilo. Mislio sam da ćemo nekada progovoriti i da će mi reći o čemu se radi. Kada je poginuo, nisam mogao da izdržim i otišao sam na sahranu – ispričao je Jašar.

NEPREPOZNATLJIV: Jašar Ahmedovski šokirao novim imidžom - Express
– Ranije smo živeli zajedno, bili smo 24 sata zajedno, baš sam ga voleo, i kao čoveka i kao pevača, žao mi je što je sve tako bilo. Sa njim sam počeo, sa njim sam i završio, mnogo sam ga voleo i bio sam mu veliki prijatelj. Prvi susret je bio u kafani gde je pevao Halid Bešlić, tada on nije još ništa snimio. Kada sam pevao, napunio sam kafanu, te su me odmah pitali da radim tu. S obzirom na to da je Halid tu već pevao i da bi bila dva pevača, a nijedna pevačica, preporučili su mi restoran na Ilidži, gde sam odmah dobio posao i kasnije upoznao Šabana, koji me je doveo u Beograd i za sedam dana snimio prvi album – rekao je on.

Jašar se zatim osvrnuo na najgori period u svom životu i gubitku brata, koji je jako mlad po*inuo u sabra*ajnoj nesre*i, ali je za sobom ostavio ojesme koje se i danas jako slušaju.


– To je najteži period u mom životu, to je bila velika tragedija. Otad nije ništa bilo isto. Mnogo toga sam ga naučio, bio je mlad, velika je šteta, velika… Bio je temperamentan, živeo je 300 na sat, eto, i te noći je poginuo. Ne mogu o tome mnogo da pričam, danas su njegove pesme možda i popularnije nego tada. Kad god je pevam, nastane haos. Dugo nisam mogao da slušam, kada bude na radiju, ja zapušim uši. Mnogo mi je drago sada, kada čujem koliko vole njegov lik i delo – zaključio je Jašar.

Preporučujemo