Prošle godine, poznata spisateljica Vesna Radusinović suočila se s teškim gubitkom – izgubila je svoju voljenu majku. Ovaj srceparajući događaj duboko ju je promijenio, ostavljajući trag na njenom srcu i duši. Vesna, koja je nekada bila prepoznatljiva po svojoj živopisnoj boemskoj naravi i ljubavi prema kafanskim druženjima, doživjela je postupnu transformaciju tokom nekoliko godina. Nekada blistavi osmijeh na njenom licu sada je zamijenjen ozračjem ozbiljnosti.

Vrijeme, taj neumoljivi vlasnik, neumoljivo odnosi mladost i zamjenjuje je mudrošću zrelosti, a Vesna je osjetila tu promjenu na svojoj koži. No, ona nije odustala od prepoznavanja ljepote života. Podijelila je sjetne trenutke iz prošlih vremena, sjećanja na noćne izlaske, crvene ruže na usnama i divlje plesne korake na splavovima. Unatoč tim uspomenama, osjećaj gubitka, sada duboko usađen u njenom biću, ostavlja neizbrisiv trag.

Vesna Radusinović izrazila je svoje emocije kroz toplu poruku uz fotografiju svoje majke Zlatine. Pripremila je dvije šolje kafe i zapalila dvije cigarete kao simbol prisutnosti svoje majke. U pismu je iskreno izrazila tugovanje, oproštaj i žaljenje zbog neostvarenih trenutaka koje su mogle zajedno proživeti. “Maki, vrijeme je da se oprostimo. Nećemo govoriti o danu prije dvije godine kad si odlučila provjeriti jesu li zvijezde bile hladne. Imaš zaštitu one sjajne zvijezde o kojoj sam ti tada pričala. Tvoja kćerka te obožava”, napisala je Vesna, izražavajući svoju privrženost majci.

U svojim riječima upućenim majci, Vesna je izrazila žaljenje što nisu mogli zajedno uživati u trenucima poput ispijanja kave na terasi ili dijeljenja prvih trešanja. Nostalgija za trenucima provedenim u Budvi, Brajiću i na Cetinju dodatno pojačava tešku stvarnost gubitka. Ipak, ona ostavlja vrata otvorena za budući susret, gdje će moći izraziti sve ono što nikada nije imala priliku podijeliti s majkom.

Vesna Radusinović, i dalje iskusna riječnica, koristi svoj talenat kako bi izrazila duboke emocije koje nosi u sebi. Njena priča o gubitku i tugovanju postaje univerzalna, dotičući srca onih koji su prošli slična iskušenja života. Kroz svoje javno dijeljenje, Vesna priznaje teškoće, ali istovremeno pokazuje snagu koja proizlazi iz ljubavi i sjećanja na voljene osobe.

Preporučujemo