Nastavlja se uzbudljivo i ukusno pripremanje najsočnijih poslastica u čarobnoj nedelji emisije Majke i Snajke.Svestrani takmičari marljivo će kreirati raznovrsne dezerte tokom čitave sedmice, a sve to uz neizmernu stručnost poslastičara Dušana Jeličića iz renomirane kompanije Stamevski. Ne samo da će ove kulinarske čarolije zadovoljiti nepca gledalaca, već će i sav prikupljeni prihod od ove emisije pronaći svoje putovanje ka humanitarnim ciljevima.

U jednoj od kultnih TV serija, “Metla bez drške”, koja je osvajala srca publike devedesetih na RTS-u, Milena Dravić je virtuozno tumačila ulogu šarmantne komšinice Dušice. Njeno urnebesno pitanje upućeno dečaku Zlatku, koji je živeo u istom komšiluku, postalo je deo kolektivnog humora, a pitanje “Da li hoćeš šnenokle?” odzvanjalo je kroz ulice. Ovaj klasik je ostavio snažan utisak, a njeno šuškanje tokom izgovaranja ovog izraza često je izazivalo smeh i oponašanje među gledaocima.

Današnja epizoda donosi uzbudljivu avanturu porodice Đurković, koja će se odvažiti na pripremu šnenokli, tradicionalne poslastice s oživljavajućim mirisom doma. Naravno, uz dragocenu podršku poznatog poslastičara i njegove stručne savete, takmičarke su pokazale izuzetno umeće u kulinarstvu, a to je potvrdio i sam majstor slatkiša, Dušan.

Nakon pažljivog degustiranja, Stefan je s pravom zaključio da su šnenokle koje je pripremila Snajka neznatno slađe od ostalih, te je odneo kući dnevnu nagradu u vrednosti od 10.000 dinara. Ova slatka pobeda samo je jedan od vrhunaca uzbudljive nedelje posvećene kulinarskoj magiji i humanitarnom angažmanu.

Preporučujemo