Majka četrnaestogodišnjeg dečaka iz okoline Valjeva je podnela prijavu policiji, tvrdeći da je njen sin seksualno zlostavljan. Osumnjičen za ovo delo je stariji muškarac koji je prethodno pomagao porodici oko radova na njihovoj kući. Dodatno, dečak je i ranije imao problema, posebno unutar porodice.

Dečak, koji inače ima smetnje u razvoju, prijavio se majci dva dana nakon što je pretrpeo navodno zlostavljanje. Prema izjavi majke, napastvovanje se dogodilo u dva navrata, u petak i subotu prethodne sedmice. Policija je odmah obaveštena, i slučaj je prijavljen u ponedeljak, nakon čega je nadležno tužilaštvo preuzelo slučaj.

Dečak je dao izjavu u policijskoj stanici u Beogradu, u kojoj tvrdi da ga je osumnjičeni muškarac odvezao do zabačene šume i neprimereno dodirivao po intimnim delovima. Majka i otac maloletnika su dali izjave, a otac je stavljen pod meru zabrane prilaska zbog sumnje da je bio nasilan prema svom detetu.

Takođe je izvršena procena rizika, uključujući hitnu meru zabrane prilaska i kontaktiranja deteta, kao i privremeno udaljenje iz stana, jer je majka izjavila da otac svakodnevno vređa sina i primorava ga da obavlja poljoprivredne poslove.

Majka je izjavila za Kurir da je otac nakon incidenta insistirao na završetku radova pre nego što se prijave slučaj. Osumnjičeni muškarac će danas biti saslušan u nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Takođe, vredno je napomenuti da je majka oštećenog dečaka majka još troje dece. Centar za socijalni rad, nadležan za njihovu porodicu, u junu ove godine je primio informaciju da majka odvodi svoja dva sina u kasnim noćnim satima na nepoznata mesta gde se NN lica nad njima navodno seksualno zlostavljaju. Međutim, ove optužbe su se pokazale kao neosnovane, nakon što su sprovedeni detaljni medicinski pregledi maloletnika.

Preporučujemo