Policija Španije, u suradnji sa srpskim kolegama, uspješno je razbila kriminalnu organizaciju srpskog podrijetla u Barseloni, koja se, kako se tvrdi, bavila međunarodnim krijumčarenjem droge! Nacionalna policija Španije podijelila je s javnošću videozapise ulaska specijalnih snaga i uhićenja članova grupe, zajedno s otkrićem saksija ispunjenih marihuanom.

Tijekom akcije, lokalni mediji izvještavaju o pronalasku čak pet plantaža marihuane s više od 37.000 biljaka.U šest različitih općina uhićeno je 13 osoba, a provedeno je šest pretresa tijekom kojih je zaplijenjeno čak 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 eura u gotovini.

Navedene plantaže pronađene su u stambenim naseljima, udaljenim od urbanih centara, s najvećom smještenom u napuštenom hostelu koji su osumnjičeni prethodno preuredili u bunkere. Prema izvješćima, osim trgovine drogom, osumnjičeni su opskrbljivali prodavače u Barseloni tzv. “bebi” biljkama.

Istraga je započela u siječnju ove godine kao rezultat suradnje između srpske i španske policije, a usmjerena je prema vođi kriminalne skupine srpskog podrijetla koji je boravio u Španjolskoj i bio izrazito aktivan u trgovini drogom s rođacima iste nacionalnosti. Funkcioniranje kriminalne skupine.

Nakon što su istražitelji identificirali sve članove organizacije, otkrili su da su odgovorni za vođenje eksploatacije nekoliko uzgoja marihuane diljem provincije Barselona. Struktura organizacije bila je piramidalna, s jasnom podjelom uloga koju su svi članovi znali i izvršavali na koordiniran način, uz potpunu diskreciju u komunikaciji kako bi se osigurala njihova sigurnost, izvještava izvor španjolskih medija.

Osim navedenoga, policija je oduzela i tri mobilna telefona te jedno vozilo u okviru akcije.

Preporučujemo