Kao što smo već svi navikli, nijedan dan ne može proći bez rubrike ccrne hronike,pa tako ni današnji. Ova vijest će rastužiti sve one koje su je voljeli i koji su uživali u gledanju filmova u kojima je ona glumila. Naime, svijet je ostao u nevjerici nakon saznanja da nas je napustila još jedna glumica koji su mnogi imali priliku da gledaju u raznim filmovima u kojima je ona glumila. Nažalost, premin*la je Anđela Lensberi u 97 godini života. Svi domaći i svjetski mediji su prenijeli ov tužnu vijest, a njeni najveći fanovi se opraštaju od nje putem svih društvenim mreža.

Preminula glumica Anđela Lensberi

U medijima je objavljeno i službeno saopštenje povodom sm*ti ove uvažene glumice.

Umrla glumica Anđela Lensberi u 96. godini - Kultura - Dnevni list Danas

„Djeca dame Anđele Lensberi sa žaljenjem objavljuju da je njihova majka umrla mirno u snu kod kuće u Los Anđelesu u 1.30 časova ujutro danas, 11. oktobra 2022. godine, samo pet dana pred svoj 97. rođendan“. Pored njeno troje dece Entonija, Deidre i Dejvida, iza sebe je ostavila i troje unučadi, Pitera, Ketrin i Ijana i petoro praunučadi, kao i brata – producenta Edgara Lensberija“.– U saopštenju se istaklo i da će poznata glumica da bude sahranjena pored svog supruga Pitera Šoa, sa kojim je bila u braku 53 godine, a sve to su prenijeli tamošnji meediji.

Preminula Anđela Lensberi - Vesti - Život - B92.net
Glumica, rođena u Londonu, osvojila je pet nagrada Toni. Lensberi je svoje pjevačke vještine prenijela sa Brodveja na filmsko platno u animiranom filmu “Lepotica i zver” u kom je pozajmila glas Gospođi Čajnik. Prije šest godina je na 25. godišnjicu tog filma zapjevala naslovnu numeru. Već je imala dugu i uspješnu karijeru kada je prihvatila ulogu koju najviše Amerikanaca najviše pamti – spisateljice krimića Džesike Flečer u seriji “Pisac i detektiv”. Serija se emitovala u 12 sezona, od 1984. do 1996. godine.

Preporučujemo