Supruga pjevača Dine Merlina , Amela, sa kojom ima dvoje djece, rijetko se pojavljuje u javnosti i ne možemo često da je vidimo,a njihova ljubavna priča sve mnogo intrigira. Kako je ovaj pjevač jednom i sam rekao, prije nego su stupili u brak, bili su zajedno pet godina.


– Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina – vraća Merlin svoj film uspomena. Inače, Amelini roditelji nikada nisu bili za ljubav nje i Dine,jer je u mladosti Dino bio jako siromašan momak, dok je ona studirala asrhitekturu i poticala iz imućne porodice. Borili su se i krili, ali nisu dozvolili da ih iko rastavi. Nakon pet godina njihovog zabavljanja odlučili su da se vjenčaju. Kako je i Dino sam rekao, bilo je to romantično vjenčanje, iako je Amelu doslovno oteo. Tada su uz njih bili samo Dinin kum, i njena sestra koja joj je bila kuma. Govor matičarke je bio predug i Dino je samo gledao ka vratim da ne bi neko naišao i pokvario im sreću.

– Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju – sjećao se Merlin tih vremena i dodao:

– Ali eto, vrijeme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem.

On je svojevremeno rekao da nikada nećemoći da zaboravi trenutak nakon svoje prve turneje po Jugoslaviji kada se vratio kući praznih džepova i gladan.

Ljubavna priča Dine Merlina je rasplakala mnoge: Nismo imali za mlijeko, ali naša ljubav je pobijedila
– Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: “Jesi li nam šta donio? Nemam za mlijeko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: “Da, donio sam 100 maraka” – kazao je Dino svojevremeno.

Preporučujemo