Dane provodi u polju peglajući odjeću za svog supruga koji radi kao poljoprivrednik. To je iznenadilo njihovog unuka jer je smatrao da je to nepotrebno jer se odjeća brzo prlja. Rekla mu je zašto je to učinila i to mu je bila velika lekcija. Dr. Beau Brock, vlasnik veterinarske klinike u Sjedinjenim Državama i autor knjige “In the Middle of Nowhere”, duhovite priče o ruralnoj zajednici Teksasa, dijeli dirljivu priču.

“Bio je najljepši muškarac kojeg je Bog ikada stvorio. Bio je moj najbolji prijatelj i ljubav mog života”, rekla je, napomenuvši kako je uvijek željela da njezin suprug izgleda lijepo i dotjerano jer “nikad ne znaš tko će ga Upoznati”.

Nakon toga, Beau, tada tinejdžer, pogledao je svog djeda i razmišljao o bakinim riječima. Ne izgleda kao “najljepši muškarac na svijetu”, kako kaže – godine su ga uzele pod svoje. Nosio je naočale koje su mu bile prevelike za lice, ali jedino mu je bilo bitno da kroz njih jasno vidi sve što ga zanima, dodao je.

Iz djetinje radoznalosti pitao je baku što joj se čini da je njezin muž najljepši. Baka se “na trenutak nasmiješila kao djevojčica”.

“Bore oko njegovih očiju nisu uvijek bile tu, a sjećam se kad je imao prave zube. Imao je najljepše plave oči koje sam ikad vidio. Bile su potpuno iste boje kao nebo prije zalaska sunca. Cijelo mu je oko Lice mu ozaruje kad se nasmiješi, glas mu je smiren i bogat i svi u Distriktu 9 žele ga čuti. Želim da se osjeća lijepo. Peglam mu odjeću svaki dan jer me učinio da se osjećam lijepom tijekom godina. On je Osoba koja zaslužuje poštovanje”, istaknula je.

Dok je razumio bakine riječi, Bo je već imao 30 godina. “Reader’s Digest” piše da kada nekoga volimo duboko i iskreno, ta osoba je najljepša osoba na svijetu.To je prava ljubav.

Nije priča, kako bi se moglo zaključiti, da kućanske poslove mogu obavljati samo žene, jer ta podjela nema smisla. Zašto muškarci ne bi smjeli glačati vlastitu odjeću kao odjeću svojih partnera. Suština je poštovanje, a ljudi koje volimo uvijek su najljepši, što je bliže istini od površnog ocjenjivanja nečijeg izgleda.

Preporučujemo