Priprema je vrlo jednostavna, samo sve promiješajte i zapecite, a na kraju dodajte sirup od šećera i vode. Mekana, bogata i ukusna torta od oraha.

Potrebni sastojci:
4 cijela jaja
1 šalica (2 dl-200 ml) mlijeka
1 šalica ulja
1 šalica griza
1 šalica višenamjenskog brašna, T-400
2 šalice šećera
2 šalice nasjeckanih oraha

sirup:
600 ml vode
2 šalice šećera
1/2 limuna

Kako pripremiti:
Ostavite sirup da se ohladi dok se kolač peče. Pomiješajte vodu i šećer i prokuhajte. Kuhajte 5 minuta pa dodajte kolutove limuna narezane na kolutiće, još malo kuhajte i ostavite da se ohladi.

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Za mućenje ne morate koristiti mikser, možete ga sami umutiti. Nakon što ste ravnomjerno umutili jaja i šećer, prvo dodajte mokre sastojke, a zatim dodajte sve suhe sastojke i ravnomjerno umutite. Na kraju dodati nasjeckane orahe.
Tepsija koju smo mi koristili je dimenzija 36 x 23 cm, možete koristiti bilo koju postojeću tepsiju, u manjim tepsijama će biti deblji kolači i obrnuto.

Pleh namastite i pobrašnite, cijelu smjesu rasporedite po kolaču i pecite.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 35 minuta.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i prelijte sirupom.
Pustite da se kolač ohladi i upije sirup te poslužite za nekoliko sati.

BONUS

Upozorenje vodoinstalatera: Pažnja, ako čujete ove signale koji dolaze iz vašeg bojlera, odmah ga isključite

Problemi s cirkulacijom vode, kvar pumpe ili nakupljanje kamenca mogu biti uzrok ovog problema

Vlasnici kuća često ne obraćaju pozornost na zvukove koje bojler proizvodi, ali stručnjaci upozoravaju da neki od njih mogu ukazivati ​​na ozbiljan problem. Zvukovi šištanja, kucanja, grgljanja i lupanja znakovi su problema s bojlerom, smatra Andy Kerr, osnivač i izvršni direktor tvrtke BOXT.

“Zapamtite, ako niste sigurni, nikad ne pokušavajte sami popraviti bojler. Ako primijetite neobične zvukove, uvijek pozovite stručnjaka”, savjetuje Ker. Brzom reakcijom mogu se spriječiti ozbiljniji kvarovi i nesreće.

Zviždanje, šištanje ili visok šum

Ovi zvukovi obično pokazuju da voda u bojleru ključa. To se događa kada se protok vode uspori, uzrokujući pregrijavanje i ključanje vode, proizvodeći karakterističan zvuk sličan ključanju vode u kuhalu za vodu. Problemi s cirkulacijom vode, kvar pumpe ili nakupljanje kamenca mogu biti uzrok ovog problema.

kucnite ili kucnite

Zvuk klika ili kucanja može značiti da postoji problem s paljenjem kotla. To obično ukazuje na kvar paljenja ili problem s opskrbom plinom. U tom slučaju nemojte pokušavati sami riješiti problem – obratite se stručnjaku za plinske instalacije.

Isperite, kapajte ili grgljajte vodu

Šuštanje obično dolazi od zraka zarobljenog u radijatoru. Ponekad je to samo zvuk tople vode koja cirkulira, ali ako zvuk postane učestaliji, mogao bi ukazivati ​​na druge probleme, poput niskog tlaka vode ili neispravnog sustava.

što možeš učiniti?

Odzračite radijator: Ako čujete klokotanje, pokušajte odzračiti radijator. Nakon toga provjerite tlak bojlera i po potrebi dodajte vodu.
Provjerite tlak vode: nizak tlak vode može uzrokovati grgljanje. Provjerite manometar na kotlu i po potrebi povećajte tlak.

Andy Kerr istaknuo je kako se mnogi problemi mogu brzo riješiti ako se na vrijeme otkriju i pozabave stručnjaci. Međutim, ako je vaš bojler star i sklon kvaru, možda je vrijeme da razmislite o njegovoj zamjeni.

Kada vaš bojler proizvodi neobične zvukove, bolje je biti oprezan i pozvati stručnjaka nego riskirati ozbiljan kvar ili nezgodu.

Preporučujemo