Glumac Nikola Đuričko odlučio je hrabro zaroniti u dubine muzičkog sveta, oduševivši svoje brojne obožavaoce svojim prvencem pod nazivom “Po sećanju”. Ovaj album, koji nosi pečat Đuričkovog benda, Džoni Midnajt Trio, snimljen je u jednom od studija u Los Anđelesu, gde je popularni umetnik udružio snage sa talentovanim Aleksandrom Meksikom Panićem i Srđanom Milenkovićem.U okviru devet obrada domaćih hitova, kao i dve originalne kompozicije, Đuričko je odlučio istražiti svoje muzičke afinitete. Iz studija stižu izveštaji o sjajnom spoju umetnika iz Los Anđelesa, a Đuričko nije krio oduševljenje ovim neplaniranim muzičkim susretom.

“Mi smo bend iz Los Anđelesa, i sada kada to kažem, zvučimo vrlo značajno. Pre dve godine sam se sreo s Meksikom i Srđanom, koji su veoma poznati u našoj američkoj zajednici. Činili su mi se kao fantastični muzičari, i bili su ljubazni da podele trenutke sa mnom. Mislio sam da ćemo svirati ‘penzionerski’ sredom, ali ispostavilo se da smo se savršeno uklopili i stvorili nešto izuzetno”, izjavio je Đuričko.

Oduševljavajući fanove, glumac je podelio svoj entuzijazam za muzikom koja ga je pratila kroz život. Naglasivši da rokenrol nije samo poslovni poduhvat, već prava strast, Đuričko je istakao: “Bilo je zadovoljstvo razgovarati s ljudima čija je muzika obeležila moje odrastanje i koju obožavam. Drhtao sam kada sam upoznao Dada Topića, čiju pesmu sam obradio na albumu. Oduvek sam želeo da upoznam i Slađanu Milošević. Neverovatan osećaj.”

Posebnu pažnju privlače i Đuričkove autorske pesme, nastale u periodu adolescencije, s posebnim osvrtom na jednu ljubavnu priču koja je rezultirala i fizičkim obračunom. “Na albumu se nalaze i dve pesme koje sam napisao kao tinejdžer. Nastale su iz sećanja jer ih nisam zabeležio. Znači, moj brat i Boki Milivojević su imali svoj bend, ‘Sport i reinkarnacija’. Pesmu sam napisao kao ironičnu šalu na sve što mi se tada dešavalo. Morao sam je prilagoditi i muzički zaokružiti. Na kraju je ostao samo refren i početak”, sa osmehom je podelio glumac.

Njegov povratak u rodnu zemlju, kako ističe, omogućio mu je ostvarivanje nekih dečačkih snova, ali postoje i oni koji čekaju na realizaciju. “Ovo je više dečački san koji nisam mogao ostvariti zbog posla. Kada sam otišao u Ameriku, otvorilo mi se dosta slobodnog vremena. Morao sam nešto učiniti što me čini srećnim, a to je sviranje. Čovek treba da se nada, jer to je jedino što ga natera da ustane iz kreveta. Nisam još ostvario svoje dečačke snove. Moram osvojiti Oskara i probiti se kao veliki glumac”, objasnio je s osmehom.

Iako već godinama živi u Americi sa porodicom, Đuričko sebe ne smatra internacionalnom zvezdom, već kao početnika u američkoj industriji. “Došao sam u Srbiju da igram neki stand-up, zvali su me da radim i neke filmove i serije, ali nisam mogao zbog vremena. Neću zapostaviti karijeru glumca ovde, nastaviću da snimam. Ja sam glumac sa ovog prostora, u Americi sam početnik. Što se tiče pozorišta, biće na pauzi jer zahteva puno vremena. Odabrao sam drugačiji stil života – da budem filmska i muzička zvezda”, zaključio je glumac sa širokim osmehom.

Preporučujemo