Nijedan dan ne može da prođei bez crne hronike, pa tako ni današnji. Naime,  jedan od poznatijih režisera, i režiser filmova „Vječni zov” i „Sjenke nestaju u podne”, Vladimir Krasnopoljski preminuo je u 90. godini života. On je rođen 14. juna 1933. godine , a završio je Historijsko-filološki fakultet . Radio je u Sverdlovskom filmskom studiju od 1962. godine, nakon čega je odlučio da pređe u Mosfilm. Ovu tragičnu vijest potvrdio je Savez kinematografa Rusije.

– U 90. godini života, naš prijatelj i kolega, član Saveza kinematografa Rusije, laureat Državne nagrade SSSR-a i nosilac ordena „Značka Čast“, ​​„Orden časti“, „Za zasluge otadžbini“ preminuo reditelj igranog filma Vladimir Arkadjevič Krasnopoljski“ – navodi se u poruci.


On je zajedno sa Valerijem Uskovom, snimio legendarne filmove kao što su “Vječni poziv”, “Taiga Landing”, “Sjenke nestaju u podne”, “Dvije sudbine” i mnoge druge.

Premijera “Vječnog poziva” održana je 1973. godine Obožavaoci su jako tužni i vidno potreseni zbog sm*ti reditelja i izražavaju saučešće njegovoj porodici. „Nastavljamo da gubimo velike stvaraoce. Još jedna dobra osoba i talentovani reditelj postao nas je napustio. Saučešće porodici i prijateljima“; „Tuga…“, pišu na Vebu.


Vladimir Krasnopoljski je napustio i iza sebe ostavio uplakanu svoju 85-godišnju suprugu Vandu Krasnopoljsku. Zajedno su odgajali svoju kćerku Elenu, koja je donijela odluku da krene stopama svog oca, ali je zatim ipak odlučila da promjeni profesiju, jer se kako se čini nije snašla bas najbolje i onako kako je ona očekivala u tom svom , pa je tako postala poznati konjički trener. Njegov unuk Vasilij se takođe odlučio okušati u bioskopu, glumeći u brojnim filmovima.

Preporučujemo