Stefan Glavić, osumnjičen za pokušaj ubistva komšije u zaseoku Javorani kod Ljubačeva, danas je priveden pred Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Incidnet se dogodio noćas kada je Glavić, prema nezvaničnim informacijama, ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja na svog komšiju, nanoseći mu prostrelnu ranu između grudnog koša i abdomena.

Prema dostupnim informacijama, žrtva i osumnjičeni su bili prijatelji i često su se družili. Kobne noći su zajedno bili na slavi, ali sukob između njih je izbio dok su se vraćali kući. Obojica su bila pod uticajem alkohola, što je dodatno otežalo situaciju. Sukob je eskalirao, a Stefan Glavić je izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca prema komšiji, dva od kojih su ga pogodila u grudi.

Povređeni komšija je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Njegovo stanje je ozbiljno i životno je ugrožen. Odmah nakon incidenta, Stefan Glavić je kontaktirao Policijsku upravu Banjaluka i priznao da je izvršio pokušaj ubistva svojeg komšije.

Očekuje se da će tužilaštvo sprovesti istragu kako bi se utvrdili svi detalji ovog tragičnog događaja. Sudski postupak će biti ključan za pravdu, a očekuje se da će se detaljnije informacije pojaviti tokom istrage i suđenja.

Ovaj incident naglašava ozbiljnost problema vezanih za nasilje u zajednici i nužnost poduzimanja mjera kako bi se spriječili slični događaji u budućnosti. Važno je analizirati faktore koji su doveli do ovog incidenta, uključujući konflikte između pojedinaca i uticaj alkohola na situaciju. Organizacije i institucije odgovorne za javnu sigurnost moraju zajedno raditi na prevenciji i rješavanju ovakvih slučajeva kako bi se osigurala bezbjednost zajednica.

Preporučujemo