Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan je svojom dugogodišnjom karijerom pisanja i izjavama pokazala da je izuzetno direktna, a to posebno dolazi do izražaja kada je reč o muškarcima. Njena brutalna iskrenost kombinovana s duhovitošću stvorila je sliku o jačem polu koja, u njenom slučaju, obuhvata vucibatine i otkačene sirotane.

Pre nekoliko godina, Rudan je na svom blogu pisala o svojoj ljubavnoj avanturi s izabranikom koji je bio čak 16 godina mlađi od nje. Međutim, kako sama opisuje u tekstu, ova ljubavna priča je, prema njenim rečima, prerasla u horor.

  • Nevjerojatno! Da mi je netko to rekao? Ljubav mog života odjednom se pretvorila u horor. Sve je išlo na našu stranu. Ja sam imala novac i željela sam njega, a on je želio mene jer sam imala novac. Bili smo savršen par. Razvod će biti skup, kao miksana jaja svetog Petra. Biskup mi je rekao da Crkvi moram pokloniti svoje zemljište iznad Mošćeničke Drage, na kojem ću izgraditi kapelicu od sto i pedeset kvadrata i parking za sedamdeset automobila. “Vašanstvo”, odgovorila sam, “to će biti crkva. Kapelice su male, zato se i zovu kapelice.
  • Kad bismo izlazili na večeru, plaćao bi mojim novcem, ali bi naručivao hranu bez soli jer imam visoki tlak. Kupio je auto na svoje ime mojim novcem, ali bi me tim autom vozio u hitnu kad bi mi skočio ili pao tlak. Sve je bilo tako prokleto normalno. – Srce mi je počelo kucati, a zatim stalo. Trebali smo slaviti rođendan njegove kćeri Vivijan, koja je dobila ime po dizajnerici Westwood. Svi smo je zvali Vivi. Moj budući bivši muž zove se Vito, u osobnoj mu piše Vito Benvenuto. Neki prijatelji su mi zamjerali što sam se udala za Talijana, to je bilo prije ovog nogometnog prvenstva. Ne vole Talijane jer na granici gnjavaze zbog PCR-a – napisala je Vedrana Rudan u svom prepoznatljivom stilu, dodajući da odgovara na takve primjedbe tvrdnjom da se udaje iz ljubavi te da nije važno odakle netko dolazi, jer smo “svi crveni ispod kože” i da je bitno da je dobar čovjek – napisala je Rudan, otkrivajući pri tome da je svađa izbila zbog poziva određene Živke koja je trebala prisustvovati rođendanu, što za Rudan nije dolazilo u obzir – pisala je Vedrana svojim prepoznatljivim tonom.Zato, dragi moji, prije nego pronađete muža, morate se udati za prvoga koji vam se nađe. Nije bitno je li pametan, lijep ili bogat. Udana žena šalje poruku koju svi muškarci vrlo dobro razumiju. Meni nije potreban nitko, ja sam već udana.

Ah, pomisli svaki oženjeni muškarac u vašoj blizini, ti misliš da mu je ud, kako smo nekad u šali govorili, kulturni dom s vodoskokom. Nije, draga, nije. Ja ću ti pokazati što je ud, što je udina, j**ote. Jedan kres s vremena na vrijeme neće ubiti ni tebe ni mene. Ti udana, ja oženjen…Vedrana Rudan je prošla kroz tri razvoda. Prvi put nakon 30 godina braka.

Preporučujemo