Halid Muslimović, poznati pjevač opet je prinuđen da dokazuje svoju nevinost pred sudom jer ga je tužila njegova nekadašnja ljuba*nica Aza Handžić iz Beča, s tvrdnjom da joj već godinama duguje 50.000 evra. Danas je održano ročište u Prijedoru, na koje su došli pjevač i pomenuta žena, ali nije prisustvovala Halidova supruga Adelisa Hodžić, koja je trebalo da bude ključni svjedok.

Naime, Handžićeva je u tužbi navela da je zajedno sa svojim suprugom navodno davala novac kao pozajmicu Muslimoviću da renovira kuću u Sarajevu i da za to ima dokaze u vidu transakcija preko Vestern juniona, kao i da su to radili jer su bili prijatelji s njim. Halid im je obećavao da će pare vratiti, a kad je Azin muž preminuo, više joj se nije javljao.

Halid se prisjetio ratnih strahota: 'Znam tko mi je srušio kuću i kada' -  Večernji.hr

Kako se priča, u sudnici je bilo napeto. Prvenstveno zbog toga što je Halidov prijatelj, Aleksandar Čuković svjedočio u njegovu korist i tako iznio nekoliko podatak koji su se ispostavili netačni. Rrekao je još i da pjevač nije uzimao od Handžićevih i da je samo izgradio pomenutu kuću. Međutim, da Čuković ne govori istinu, lako se može utvrditi jer, zapravo, Halid je tu nekretninu kupio kad je već bila kompletno izgrađena, pa je Azin advokat Dragan Tolimir zatražio od sudije da navodno podnese prijavu protiv svjedoka zbog lažnog svjedočenja .


Muslimović je, navodi dalje sagovornik, negodovao i navodno počeo da bijesni kad je Tolimir rekao da neće odustati od toga da se sasluša njegova supruga Adelisa jer je ona, a to je navedeno i u tužbi, uzela garderobu iz butika Aze Handžić u vrijednosti od 3.000 eura i nikad joj nije platila.

– Adelisa je na poslovnom putu! Nije dobila poziv za sud, jer je poslat na adresu našeg hotela, a ne na adresu kuće u kojoj živimo – kazao je on.

Ročište je završeno tako što je Handžićeva pred sudijom poručila Muslimoviću: “Danas, za mjesec ili za godinu dana vratićeš mi moje pare”, a pjevač je nakon toga bijesan napustio zgradu suda. Ona je rekla da će preko suda tražiti da Halidov hotel u Prijedoru bude prodat na licitaciji ako joj on ne bude isplatio dug.

Preporučujemo