Italijanska premijerka Đorđa Meloni nedavno je javno okončala svoj odnos sa svojim partnerom nakon javnog skandala. Partner, po imenu Andrea Đambruno, otac njihove sedmogodišnje kćerke, doveo sebe u neugodnu situaciju zbog svojih problematičnih komentara i incidenta koji se odigrao na televiziji.

Andrea Đambruno, poznat kao televizijski voditelj, je zapalio javnost svojim neprikladnim postupkom tokom jedne televizijske emisije, kada se uhvatio za intimne dijelove tijela i ponudio voditeljki “trojku ili četvorku”. Ovaj incident se desio tokom reklamne pauze emisije “Striscia la notizia”. Video snimak ovog skandala se brzo proširio, uzrokujući burne reakcije, i kao posljedica toga, voditelj je obavijestio javnost da će njegova emisija privremeno biti povučena s programa.

Meloni je reagirala na ovaj skandal putem svojih društvenih mreža i odlučila okončati svoj dugogodišnji odnos s Đambrunom, što je mnoge iznenadilo. U svojoj objavi napisala je: “Moja veza sa Andreom Đambrunom, koja je trajala gotovo deset godina, sada se okončava. Zahvalna sam mu na divnim godinama koje smo proveli zajedno, na izazovima koje smo prevazišli i na najvažnijoj osobi u mom životu, mojoj sedmogodišnjoj kćerki Đinevri.”

“Naše životne putanje već neko vrijeme nisu išle u istom smjeru, i došlo je vrijeme da to priznamo. Braniću ono što smo imali, naše prijateljstvo, i, po svaku cijenu, svoju sedmogodišnju djevojčicu koja voli svoju mamu i svog tatu na način na koji ja nisam mogla voljeti svog oca.”

Napomenimo da je otac Melonijeve, kako se može saznati iz njene autobiografije, bio narkomani koji je ranije bio u zatvoru. Treba napomenuti da ovaj incident nije bio prvi put da je Đambruno izazvao kontroverze u javnosti. Nedavno je izazvao polemiku izjavivši da bi se određeni slučajevi silovanja žena u Italiji mogli izbjeći ako bi se žene suzdržavale od konzumacije alkohola. Rekao je: “Ako idete vani i želite popiti, to je u redu. Ali ako pazite da se ne napijete do besvijesti, možda biste se mogli zaštititi od nevolja, jer su to situacije u kojima vas ‘vuk’ uhvati.”

Meloni je tada pokušala umanjiti značaj ovih komentara tvrdeći da su “nepropisno protumačeni”, no ovaj najnoviji incident je bio kap koja je prelila čašu.Unatoč svojoj skandaloznoj vezi, Italijanska premijerka ističe važnost obiteljskih vrijednosti u svom političkom programu, iako nikada nije bila u braku s Đambrunom. Osim toga, svojim političkim odlukama ograničava prava istospolnih parova, uklanjajući jednog od partnera iz krštenice njihove djece i kriminalizirajući surogat-roditeljstvo.

Preporučujemo