U*istpo ruskog državljana Olega Svidirova, koji je i živio u Rusiji, kojem je život oduzeo Vjačeslav Matrosov, koji je inače bio njegov najbolji drug, iz razloga što mu je sil*aao kćerku, sada je dobilo sudski epilog. Naime, ovaj otac je pušten na slobodu psolije šest mjeseci zatvora, tačno godinu dana prije istela njegove zatvorske kane za podsticanje u*istva.

Dad who made pal dig own grave then killed him after abusing daughter is freed - World News - Mirror Online
Ovom njegovom puštanju je dosta doprinio i dodatni pritisak javnosti, koja je otvorena stala u odrbau ovog hrabrog oca. Pokrenuta je bila i peticija za puštanje Vjačeslava, i nju je potpisalo više od 2 500 građana. Također zbog pritiska javnosti, prethodna presuda ovom hrabrom ocu je preinačea iz u*istva u podsticanje u*istva. Ovaj otac je prvibitno optužen da je nože iz*o psvog prijatelja Olega kojeg je prethodno natjerao da iskopa svoj sopstveni grob, nakon toga što je na njegovom mobilnom telefonu otkrio snimke na kojima je se*sualno zlo*tavljao njegovu 6- godišnju kćerku.

Kasnije je istraga pokazala da otac nije u*o Olega u šumi u kojoj je njegovo tijelo kasnije pronađeno u improvizovanoj gro*nici. Postoje tvrdnje da je Sviridovu dat ultimatum da ode u policiju i prizna da je se*sualno zlo*tavljao djevojčicu ili da se suoči sa gjnevom oca. Policija je saslušala i djevojčicinu majku, koja je otkrila da su ona i njen suprug dali ultimatum Olegu da se sam preda policiji do osam časova uveče ili da se sam u*ije. Ipak, kasnije te večeri, otac je odlučio da se osveti i primorao je svog nekadašnjeg najboljeg druga da pođe sa njim u šumu i da sa sobom ponese lopatu.Dad who killed paedo pal after making him dig grave for raping daughter freed from jail - Daily Star

Nešto kasnije je policija u telefonu pedo*ila pronašla još uznemirujućih snimaka, na kojima se vidi kako Sviridov zlo*tavlja još barem troje mališana. Izvori bliski slučaju naveli su da su u telefonu pronađeni snimci na kojima se vidi kako Oleg si*uje dvije djevojčice, starosti šest i 11 godina.

Preporučujemo