Ni slutila nije da će postati jedna od najbogatijih žena na svijetu! Sastanak na slijepo prošao i bolje nego što je očekivala!

Julia Margaret Flesher Koch, odlučila se za sastanak na slijepo, nije mogla ni pretpostaviti da će tu pronaći onu pravu ljubav ali ni ovoliko veliku količinu novca koju vjerovatno nikada neće potrošiti.

Prema Forbsovoj listi, Julia zadržava prvo mjesto kao najbogatija žena u Sjedinjenim Američkim Državama, sada je ona udovica dobro poznatog miljardera David Kocha (Dejvid Koka), koji je ujedno i vlasnik konglomerata i jedne od vodećih kompanija “Koch Industries”. S njom u utrku je dugo vremena išla Alis Volton, nasljednica Volmarta ali Džulijino imovinsko stanje je poraslo pa se tako procjenjuje na oko 56 milijardi dolara.

Ona ostvaruje i pravo na 42% dionica unutar kompanije “Koch Industries” a u protekle godine zabilježila je porast bogastva za oko približno pet milijardi dolara, također, majka je troje djece koje je dobila sa pokojnim suprugom koji je preminuo u 79. godini života.

Julia se 80ih godina preselila u New York gdje svoje početke bilježi kao asistentica jednom od modnih dizanjera tog vremana, Adolfu, nedugo nakon toga taj posao je donio mnoga poznanstva pa se ubrzo našla u društvu sa ljudima visokog staleža uključujući i prvu damu Amerike tog vremena, Nensi Ragan.

Devedesetih godina odlučila je da izađe na spoj na slijepo i tada je upecala Dejvid Koča, priča koja se prepričavala u užim krugovima društva dugo vremena je fascinirala mnoge, Dejvid je već tada bio duboko u industriji i bilježio je veliko bogatstvo. Ono što je zanimljivo i što se ističe je to da su i Džulija i Dejvid bili aktivni u mnogobrojnim humanitarnim radovima i do sada broje već desetine miliona dolara koje su odlučili donirato kako bolnicama tako i drugim ustanovama zdravstvenih djelatnosti. Džulija se također nalazi na poziciji predsjednice fondacije “David H. Koch” a često je možemo vidjeti i u krugovima umjetnosti.

Oglasi - Advertisement