Jedan muškarac se požalio terapeutkinji za ljubavne odnose kako misli da ga je djevojka prevarila sa drugim i ostala u drugom stanju. Oni su se još ranije uslijed neslaganja razišli, i u međuvremenu su imali druge partnere ali su se ubrzo i pomirili. Međutim, datum začeća bebe natjerala ga je da dobro promisli.Ultrazvuk

– Devojka i ja smo pokušavali dobiti dete, a prvi odlazak na pregled trebao je biti sjajan trenutak. Ali, kada sam video datum začeća na ekranu, bio sam slomljen- napisao je jedan muškarac za The Sun.

Kako je navodi, njegova bivša devojka je imala aferu nekoliko dana od njihovog zadnjeg odnosa, a ultrazvuk je pokazao da je otac zapravo njen ljubavnik.Previše ultrazvuka u trudnoći može ugroziti bebin mozak u razvoju |  Prirodan Porod

– Ultrazvuk daje indikaciju začeća, a time i verovatni datum rođenja izrađen od datuma poslednje menstruacije žene. Ali, jedini način na koji ćete sa sigurnošću znati ko je otac jeste provesti DNK test nakon što se dete rodi. Što se tiče vaše veze, ako ste bili sretni pre i nakon ovog privremenog razdvajanja, verovatno možete učiniti da vaša veza funkcioniše. Ali morate naučiti bolje komunicirati zajedno – odgovorila mu je Deidre.

Kako se pripremiti za ultrazvuk abdomena? - Poliklinika Drinković

Ultrazvuk je zvuk čija je frekvencija iznad gornje granice čujnosti za normalno ljudsko uho, a koja iznosi 20 kHz.Kada je frekvencija zvučnog talasa veća od 109 Hz, govori se o hiperzvuku. Talasne dužine ultrazvučnih talasa u vazduhu iznose do 0,5 μm, a u tečnostima i čvrstim tijelima veće su oko 4 do 12 puta, zbog veće brzine širenja ultrazvuka. U prirodi se ultrazvuk pojavljuje uz zvučne talase, a vještački se može proizvesti ultrazvučnim generatorima, odnosno pretvaračima drugih oblika energije u energiju ultrazvučnih talasa.

Preporučujemo