Danijela Dvornik je početkom mjeseca obilježila 14 godina otkako je ostala bez svog muža, ina Dvornka. Hrvatski “kralj fanka” Dino Dvornik pre*inuo je prije 14 godina u 44. godini, a iza sebe je ostavio neutešnu suprugu Danijelu i kćerku Elu. Ona je odlučila da progovori o teškim danima i najbolnijim trenucima s kojim se suočila nakon gubitka svog supruga.

– Onog dana kada je zatvorio svoje oči, ne bih ništa rekla više i apsolutno bih zabranila sve. Muziku naravno ne, nego sve ostalo. Previše te napadnu sa svih strana… Prvo sve preuveličavaš prvu godinu, onda si poslije ljut, onda bi ga najradije ubi*a, pa četvrtu godinu je malo drugačije, vidiš šta je dobro, a šta nije. To je igra emocija. Zato mislim da bi čovjek trebalo da da sebi oduška i primiri se i priča nakon pet godina, jer je onda objektivniji – rekla je Danijela u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Danijela kažei kako joj je trebalo vremena da sve procesuira te da je danas konačno “primirila”. Takođe, prisjetila se i kakve je sve priče slušala o svom odnosu sa pokojnim suprugom.


Govorili bi: ‘Nije htjela da ga pusti’. Oni ne shvataju da nama nije bilo zabavno svake večeri, jer mi ujutro imamo svoje obaveze, dok će taj neko ujutru spavati. Onda bi svi govorili: ‘Daj još 5 minuta, daj još 10 minuta’, a ja bih uzvratila: ‘Ne može! Idemo! Kupi se i idemo!’ Onda bi on rekao: ‘A šta ću, tako mi je žena rekla, moram ići! Što bi on sa mnom bio 20 godina da sam ja bila aždaja!? Pa mogao me je ostaviti kad je htio, ali nije! Milion njih mi je došlo i reklo: ‘On je prekrasan, ali ne bih s njim bio pet minuta!’. Ali nije Dino bio takav svaki dan. Kod kuće je bio najnormalnija osoba. Druga bi stvar bila kad bi izašli i kad je morao ispunjavati očekivanja od drugih ljudi. Sve to ima svoje… – zaključila je.

Danijela Dvornik pokazala rijetke fotografije vjenčanja s Dinom: 'Bili smo najčudniji mladenci' - tportal

Dok je bila u braku s Dinom, nije željela da se pretjerano eskponira u javnosti. Ona danas uspješno pliva u vodama influenera, a misli da bi se i ovaj “onlajn svijet” svidio Dinu. Ona kaže da uživa u ulozi bake sa svojim unukama Lumi i Bali, koje joj je podarila Ella.

Sada mi je najljepše biti u ulozi bake. Bali i Lumi su super. Prolazimo sve faze zajedno. Sada su već zabavne… Kad sam s njima, posvećena sam im non stop, 24 sata dnevno. Mislim njih su dvije, a ja sam jedna, i ne možeš drugačije – objasnila je Danijela.

Preporučujemo