Čak i danima nakon sm*ti kraljice Elizabete II, kraljevska porodica je i dalje pod budnim oko cijle planete. Kako se čini, analizira se svaki detalj posljednjeg ispračaja kraljice, kao i informacije koje kako se navodi cure iz Bakingemske palate. Kako se stvari oko sahrane stoljeća smiruju, fokus medija se ponovo vratio na odnos dva brata, Vilijama i Harija.

Prince Charles & Camilla Parker Bowles Relationship Timeline | Vanity Fair
Navodno je Hari jedne prilike predložio da bi najbolje rješenje za kraljevsku porodicu bilo to da koriste posrednika kako bi na taj način prevazišli sukobe. Kada je za tu čula, sadašnja kraljeva supruga Kamila, navodno je iz usta ispljunula čaj koji je u tom momentu pila. Novinarka i autorka knjige “The Firm, The New Royals”, Kejt Nikol objaviće ovu informaciju u istoj. Sukob između njih navodno je nastao je nakon odluke Harija i Megan da se povuku sa zvaničnih kraljevskih dužnosti i da svoj život započnu u Americi.

Jedan porodični prijatelj rekao je autorki knjige da su se princ Hari i njegov otac, kralj Čarls III sastali na proljeće ove godine želeći da riješe sporne odnose. Njihov susret eskalirao je u neprijatan susret koji je njihov odnos učinio još zategnutijim. Deo knjige objavljen je u “Vanity Fair” magazinu u kojem Nikol navodi da je Čarls insistirao na sastanku sa Harijem prije nego što je imao primanje od kraljice.

Princ Vilijam i Kejt Midlton javno se obratili nakon završene proslave: Osvrnuli se i na ponašanje princa Luisa (FOTO)

“Sastanak sa Čarlsom i Kamilom bio je vrlo neprijatan za razliku od srdačnog susreta sa kraljicom”, napisala je ona.

Ona je dodala i da su Saseksovi zakasnili na sastanak, te zbog toga nije mogao da traje duže od 15 minuta.

“Hari je zapravo predložio da koriste posrednika kako bi pokušali da riješe stvari, što je Čarlsa pomalo zbunilo, a Kamilu je natjeralo da ispljune čaj koji je pila”, rekao je izvor blizak porodici i dodao da je Kamila otvoreno rekla da je njegov predlog smiješan. U ovoj knjizi je također navedeno da je odluka Harija i Megan da se presele i povuku sa dužnosti povrijedila i iscrpila Elizabetu.

Otac Megan Markl žestoko opleo po zetu: Hari nije muškarac

“Kraljica je bila veoma povrijeđena i rekla mi je: “Ne znam, nije me briga i ne želim više da razmišljam o tome”, rekao je izvor autorki knjige.

Preporučujemo