Kako se bliže izbori u Bosni i Hercegovini tako se i političari oglašavaju jedni protiv drugih. Ovaj put je Vukota Govedarica, koji je član Predsjedništva SDS odlučio prokomentarisati politiku Milorada Dodika. On je smatra da vlasti u Republici Srpskoj svojom pogrešnom politikom koju vode potpuno izgubile investicione poršku i da bi po tom pitanju svi trebali da se ugledaju na Srbiju koja godišnje ostvaruje preko pet milijardi KM direktnih stranih investicija.

Retuširanje Vukotine biografije | Herceg Televizija Trebinje
„Svi ključni makroekonomski pokazatelji od BDP-a, spoljnotrgovinskog deficita, nezaposlenosti, te konstantno rastuće zaduženosti, poprimili su tako negativne razmere da ugrožavaju fiskalnu stabilnost Srpske i dovode u pitanje njenu ekonomsku održivost i suverenitet“, smatra Vukota Govedarica.

Govedarica: Nećemo koalirati sa SNSD-om / Bljesak.info | BH Internet magazin
On je rekao da je kao ” posljedica stvaranja nepovoljne političke klime, kao i raznih unutrašnjih blokada u potpunosti izostala investiciona podrška kako domaćih tako i stranih izvora”. Prema njegovim riječima, ako već stalno pominju vlast u Srbiji i ako se hvale njenom podrškom, onda bi trebali da se ugledaju na način na koji ta vlast radai i funkcioniše.

Govedarica: Sve što je usvojeno u Narodnoj skupštini bio je pokušaj SNSD-a da skrene fokus javnosti sa brojnih afera
„Zbog potpuno nepotrebnog konflikta vezano za agreman za nemačkog ambasadora u BiH, Milorad Dodik je doveo u pitanje niz projekata investicione podrške iz te zemlje koja je najjača članica EU i najveći strani investitor u BiH. A da ne govorimo o potpunoj investicionoj blokadi Srpske zbog konfliktne politike Milorada Dodika od koje nemamo nikakve koristi”, navodi Govedarica i konstatuje:

“Predsednik Aleksandar Vučić se ne ponaša se na taj način i vidljivi su mnogi benefiti takve politike za Srbiju i njeno stanovništvo, i kroz obim investicija, javnih radova, razvoj infrastrukture, rasta BDP-a i zapošljavanja”.

Preporučujemo