Sigurni smo da ste svi samo bolesni kada dođe red da očistite kupatilo. Unatoč velikom broju sanitarija i kupanju, još uvijek postoje vrlo visoke koncentracije bakterija koje definitivno dolaze iz toaleta. Svakodnevno ima velikih i malih zagađenja i mora da je jako teško ukloniti “neprijatnu aromu” koja dolazi iz same šolje.

Na primjer, možda je najbolje koristiti prirodne lijekove poput sode bikarbone i jabukovog sirćeta preko noći u šoljici, ili čak i češanj belog luka, tako da ćete ujutro dobiti dezinfekcijski toalet. Stoga vam danas donosimo dobar dio savjeta sa Twittera i Tik Toka, a iz naloga iz prve ruke neke žene dijele svoja vrlo neobična iskustva. Na primjer, omekšivač je najbolji izbor, jer je gospođa Hinch, popularna britanska internet slavna ličnost, pokazala trik umivaonika, a cijela kuhinja je bila ispunjena mirisom omekšivača.

 

“Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine” savetuje Misis Hinč. Također je i isti trik podelila i sa radijatorima, koji su također bili kao novi. “Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata” – piše jedna Instagram korisnica.

Preporučujemo