U posljednje vrijeme svjedoci smo da su cijene počele nenormalno i nekontrolisano da rastu, krenuvši od osnvnih životnih namirnica, higijene, i svega oostalog što je potrebno za normalan život, pa do cijena kirija. Naime, kirije u beogradu za neke stanove su skočile od 50 do 100 eura, dok su se pojedini podstanari žalili da su im stanodavci zbog dolaska Rusa podigli cijene kirija i do 100 od sto. Naime, s druge strane, domaći mediji su već pisali o vlsnicima nekretnina koji se plaše da izdaju svoje stanove strancima iz mnogih razloga, a jedan od mnogobrojnih je upravo taj koliko će se ti stranci zapravo zadržati u našoj zemlji, kao i to do kad će trajati ovaj haos na tržištu nekretnina.

Visoke kirije zatvaraju radnje širom Srpske

Kada se sve to uzme u obzir, mnogi od stanodavaca su donijeli odluču da ne izdaju stanove strancima, i ako im jako često nude i duplo veće novce za najam stanova od onih koji oni stave u oglas. Tome u prilog ide i objava sa društvene mreže Twiter u kojem je jedna korisnica objavila tvit koj vam prenosimo u cijelosti.

 

– Nisam vam pisala. Dao pre mesec dana moj poznanik oglas da izdaje dvosoban stan na Novom Beogradu za 350 evra. Zvali ga iz 100 agencija za nekretnine, tražili da povuče oglas i da će mu oni dovesti Ruse za najmanje 650 evra. On je primio par sa psom na moju preporuku – piše u tvitu.

INFLACIJA I VISOKE KIRIJE „POJEDOŠE“ POSAO: Sve više praznih poslovnih  prostora u glavnom gradu Srpske

Ispod ove objave su krenule da se nižu komentari i podrška pratilaca koji su svakako pohvalili njegovu odluku.

– Ee, svaka mu čast – piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

– Kakav car!

Preporučujemo