Za sve ljubitelje zimei sniježnog pokrivača donosimo predivne vijesti koje će ih, bez ikakve sumnje razveseliti i obradovati. Kako se već bliži kraj septembra i početak oktobra, svjesni smo da polako prelazimo iz ljetne u zimsku odjeću.

Počela je jesen | Laudato

 

Danas u toku podneva očekuje nas jače pogoršanje vremena praćemo kišom, padom temperature i jakim severozapadnim vetrom na teritoriji cele Srbije. Kiša će u toku noći preći u susnežicu i sneg na vrhovima Kopaonika. Provejavanje snega očekuje se i tokom sledeće nedelje na Kopaoniku – kaže Ristić za domaće medije.

Hladno, kišovito i nestabilno vrijeme pratit će nas sve do sljedećeg vikenda kada slijedi novi porast temperature.

PAŽNJA, BLJUZGAVICA: Danas TEMPERATURNO IZNENAĐENJE, ipak sa JAKIM VETROM i  KIŠOM | Najnovije vesti - Srbija danas

– U petak, 23. septembra, počinje jesen, ali i lepše vreme. Sve više sunca, a sve manje oblaka koji mogu usloviti pljuskove kiše uz postepeni porast dnevne temperature, što će nas uvesti u najlepši deo jeseni poznat kao Miholjsko leto. Uz dosta sunca i sveža jutra, maksimalna temperatura krajem treće dekade septembra i početkom oktobra kretaće se od 22-27°C stepeni Celzijusa u nižim predelima i od 14-19°C na planinama – kaže sagovornik.

Na planinama u sjeverozapadnom dijelu Slovenije pao je prvi snijeg.

Evo gdje je pao prvi snijeg u novoj zimskoj sezoni

Na vrhu Kredarica, nedaleko od Triglava, gdje je trenutna temperatura tri stepena Celzijusa, već palo 10 centimetara snijega. Snijeg pada i na Kaninu, gdje je su sedam sati ujutru pala tri centimetra snijega. Snježne padavine na Kredarici prati i jak sjeverni vetar sa udarima do 70 kilometara na sat, zbog čega nastaju mećave, prenosi portal 24ur. Na toj palnini je današnjim snježnim padavinama prekinut niz od 103 dana bez snježnog pokrivača.

Preporučujemo