Posljednjih godina je čest slučaj da muškarci koji žive na selima u Srbiji ne mogu da nađu ženu koja bi sa njima dijelila život pa se odlučuju da mladu nađu u Albaniji a jedan takav primjer o kojem su pisali i mediji je Radomir Đoković koji živi u selu Dobrača koje se nalazi u blizini Arilja.

On je oženio albanku Linu i zahvaljujući njoj je u ovom selu nakon 50 godina rođeno dijete. Radomir i Lina su dobili sina i kćerku i kako je svojevremeno on rekao novinarima svoju suprugu je vidio samo na dan vjenčanja ali j eimao sreće. Ona je bila dobra supruga i majka a iako su živjeli u neimaštini bili su sretni posebno nakon što su postali i roditelji.

Lina je od trošne kućice napravila pravi dom a sada je stigla vijest da je iznenada preminula. Radomir je opet ostao sam a njihova djeca bez majke a osim ogromne tuge porodiicu muči i neimaština. Radomir radi najteže fizičke poslove da bi im obezbjedio barem hranu a sada mora da vodi računa i o djeci koja su ostala bez majke.

On je kroz suze rekao da je njegova supruga bila druge vjere i nacije i prešla je daleki put da bi mu bila žena. Ona je njegovu trošnu kuću učinila toplim domom i podarila mu je i djecu a primila je i pravoslavlje i naučila je da govori srpski. Ni u snu nije očekivao da će ona tako iznenada preminuti i ostaviti ga samog da se brine o djeci a on sada kao samohrani otac prolazi najteže dane u svom životu.

Oglasi - Advertisement