Kćerka poznatih glumaca Jelene i Steve Žigona Ivana je nastavila stopama svojih roditelja i upustila se u glumačke vode ali je javnosti poznatija po svom burnom privatnom životu nego po svojim ulogama. Ivana se naime prije 17 godina udala za Grigorija Brkovića koji je dok nije nju upoznao bio monah ali je taj život napustio zbog ljubavi prema njoj.

Grigorije je od glumice mlađi punih 11 godina a vjnčali su se pola godine nakon msrti nejnog oca  i u julu iste godine su dobili i sina kojeg su nazvali po njegovom djedu Stevo. Međutim njihov brak je trajao samo pet godina i oni su se razveli 2011. godine ali su uspješno tu činjenicu krili od medija i javnosti pune tri godine.

Tek kada se Ivana sa svojim sinom iz Beograda preselila u Aranđelovac gdje je živjela nekoliko mjeseci i pokušavala da preboli i razvod ali i smrt svoje majke Jelene, saznalo se da nije više sa svojim mužem. Veliki obrt u njenom životu ali i vezi se desio početkom 2016. godine kada je ona u jendom intervjuu rekla da su Grigorije i ona odlučili da ponovo pokušaju i da daju svojoj ljubavi još jednu šansu

. Ona je tada goovrila i o tome kako nju ljudi i okolina gledaju kao jednu srednjovjekovnu pojavu jer nikada nije bila poput ostalih  iskakala je iz ustaljenih okvira. Nju nikada nisu zanimale stvari kakve su na površini i uvijek je željela da sazna pravu istinu. Za nju su i njene predstave bile prave avanture i nekada se osjećala da se one dešavaju na nekom drugom mjestu a ne u prepunom Sava centru.

Oglasi - Advertisement