Još jedna potresna i nimalo lijepa vijest dolazi iz Bosne i Hercegovine. Naime, ugašen je još jedan mladi život u nizu, zbog sajber-na*ilja. Kako je na društvenim mrežamapotavljen video klip koji nosi naziv ” Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojoj radnik jedne benzinske pumpe ismijava nesretnog mladića, dok isti popunjava svoju “prijavu za posao”.


Nakon ovog video klipa koji je postao virala na društvenim mrežama, ovaj nesretni mladić nije mogao da izdrži masovno ismijavanaje, pa je tako odlučio da sebi oduzme život. Ovaj nesretni mladić je imao samo 22 godine i zvao se Mladen Dulić. Kkao javljaju tamošnji mediji , zaposlenik benzinske pumpe je ismijavao 22- godišnjeg momka, koji je samo želio da ispuni obrazac za “prijavu za posao”. Ovaj nevini mladić je ozbiljno shvatio prijavu za posao, ali nepoznati muškarac iapknije, pa ga je tako cijelo vrijeme snimao kako ga ismijava. Postavljao mu je pitanja sa ciljem da ga ismije što više. Nažalost, mladić nije uspio da izdrži pritisak javnosti, pa je tako presudio sam sebi. Radnik mu je postavljao sljedeća pitanja.

VIDEO): Ubio se mladić iz Laktaša koji je tražio posao, poslodavci ga ismijavali - kiseljak.info
Moraš pisati koji si pol, jesi li muški ili ženski?

Moraš napisati gdje si radio? Moraš još napisati jesi li spavao noću na poslu. Napiši da si pola spavao pola nisi. Piši radio sam noćnu pola spavao pola nisam – kroz smijeh mu govori radnik šta će napisati.

Napiši jesi li se pokrivao, da donesu deku. Imamo mi po deku, ko radi ima deku. Jesi se pokrivao po zimi? Napiši ne treba deka – i dalje ga ismijava radnik.Mladić iz Laktaša se ubio nakon što je ismijan na društvenim mrežama

To je upitnik naš. Napiši da li jedeš ćevape sa duplom lepinjom ili sa jedno lepinjom. Ako ćevape ne jedeš onda ovdje ne možeš raditi. Ovdje se samo jedu ćevapi. Ja 20 godina jedem ćevape. Ako ne jedeš ćevape onda ostaješ bez hrane.

Nakon “prijave za posao” mladić Mladen mu plaća 30KM za gorivo i odlazi sa pumpe.

Preporučujemo