Astrološka stručnjakinja Julija Lifanova otkrila nam je važne pouke koje će svaki od nas naučiti tokom retrogradnog Merkura do 21. januara 2024. Ovaj ciklus retrogradnosti, započet 12. decembra i zvanično završen 2. januara, prema njenim rečima, počeo je 26. novembra i trajat će sve do 21. januara, pružajući nam dragoceno vreme za dublje razumevanje sebe i poboljšanje situacija u našim životima.

Retrogradni Merkur, desna ruka Sunca, svojom nekretninom unutar 28 stepeni, kontrolira našu svakodnevicu. Ova astrološka pojava postavlja značajna pitanja i pruža pouke koje će nas voditi kroz ovaj period introspekcije.

Što se tiče horoskopskih znakova, svaki od nas ima svoju specifičnu lekciju da nauči:

Ovan: Potrebno vam je jasnije razumevanje životne svrhe i misije. Razmotrite svoju karijeru i duboko promislite o svojim ciljevima i mestu gde želite završiti.

Bik: Merkur će vas usmeriti da pažljivije sagledate svoj svetonazor i jasno izrazite svoja uverenja. Ocenite svoje vrednosti, proširite percepciju sveta i čvrsto zastupajte svoje duhovne ideale.

Blizanci: Otvorite vrata svojim strahovima i suočite se s krizom koja će izranjati. Prepoznajte i nazovite pravim imenom svoje komplekse, strahove i tajne želje.

Rak: Razmislite o odnosima i dozvolite rečima drugih da vam otvore oči za život. Uđite u dijaloge koje možda ne želite, a partneri iz prošlosti mogu se pojaviti – procenite ih kroz današnji pogled.

Lav: Shvatite kako vaš životni stil oblikuje stvarnost. Proučite ishranu, dnevnu rutinu, odmor i rad, razmislite o povratku reda u posao i kreiranju životnog plana.

Devica: Lekcija o samopouzdanju i redefinisanju sreće. Fokusirajte se na radost, kreativnost i rad na onome što volite. Bivša ljubav može se vratiti u vaš život.

Vaga: Analizirajte porodične odnose i preispitajte na šta se možete osloniti u životu. Razmislite o porodičnoj strukturi i moralnoj podršci.

Škorpija: Razmislite o odnosima sa braćom i sestrama, dobijte uvide o svojim postupcima. Zapamtite veštine koje ste možda zaboravili.

Strelac: Radite na samopoštovanju jer vaša zarada zavisi od toga kako se osećate prema sebi. Procenite svoje energetske resurse i budite ljubazni prema sebi.

Jarac: Pogledajte sebe iz drugačije perspektive i cenite svoju jedinstvenu ličnost. Unapredite svoj izgled i zapamtite da vas ljudi još uvek ocenjuju po “školjci”.

Vodolija: Sredićete prošlost i predstaviti svoje greške i pobede. Napravite reviziju života i oslobodite se onoga što vam više ne služi.

Ribe: Preispitajte svoje ambicije i setite se svojih snova. Komunikacija sa starim prijateljima ili povratak u prošlu zajednicu podsećaće vas na fantazije i pomaže vam postavljanju iskrenijih ciljeva za budućnost.

Preporučujemo