Slobodno možemo reći da je Haris Džinović pjevač narodne muzike koji je zaista najpopularnijim već godinama gradi uspješnu karijeru na našim prostorima koja je jenjava. Albumi su mu prepuni hitova koji se ne zaboravljaju a sve dobne skupine ga slušaju.

 

Rođen je u Sarajevu 1951. godine a karijeru je započeu u 70tim godinama. 1981. godine osnova je bend a u periodu od 5 godina objavili su tri albuma nakon čega je Haris započeo solo karijeru. Dok je trajao rat Haris je vodio restoran u Parizu a krajem devedesetih se vratio u Srbiju i nastavio karijeru. Na nastupu je upoznao i suprugu sa kojom je dobio dovoje djece.

 

Nedavno je par završio svoju vilu na Dedinju u koju su prema pisanju srpskih medija uložili preko dva miliona eura. Haris od samog početka svoje karijere kao zaštitni znak ima šešir bez kojeg se vskoro nigdje je pojavljuje a kako je sam rekao ta mu je navika ostala iz djetinjstva kada je volio da bude kauboj. Sada se na internetu pojavila jedna njegova stara fotka bez šešira što je izazvalo veliki broj reakcija.

Preporučujemo