Jedna od naših najpoznatijih i njabolih pjevačica svih vremena, Vesna Zmijanac, izjavila je da je kupila ogrijev, agregat i hranu za predstojeću zimu, za koju stručnjaci prognoziraju da će biti izuzetno teška. Ipak ova legenda narodne muzike kaže da se ona ne brine mnogo za sve najavljene restrikcije i poskupljenja struje jer je odlučla da se na vrijeme obezbjedi sa svim potrebnim.

– Na Bukulji imam šest odžaka i šporeta na drva, tako da neću imati problem sa grejanjem. Kupila sam drva, a imam i svoju šumu. Ne idem ja po drva, imam pomoć komšija, pa ne mogu sve sama da radim! Pored toga, rešila sam da kupim i agregat i onda ću biti potpuno spremna za zimu. A ako struja opet poskupi, štedeću. Dobro je što sam već spremila zimnicu – priča Vesna i dodaje da ako bude potrebe povešće i unuke.

Kako je ona rekla, svi mogu da prezime kod nje. Uostalom svi dolaze kod nje na Buklju i najviše vole kada im ona kuha. Kada je u kuhinji nema vremena ni za kakav drugi posao. Ona kaže da je kod nje problem, što ne stavi jednu šerpu na šporet, nego mora da bude svega pomalo i iz tog razloga njeno spremanje traje toliko dugo.

 

– Unuke ne vole meso, ali obožavaju sve ostalo što im spremim. Zato često spremam boraniju, sataraš, posne sarme i punjene paprike… I sve to povrće je iz moje bašte! Reu sada učim da kuva, zajedno spremamo neka jela. Podseća na mene, nemirna je, mali zvrk, puna je energije… Mnogo volim unuke – priča Zmijančeva i dodaje da je nedavno imala peh zbog starije unuke.


– Hana je bila kod mene, primetila sam da je nešto tiha. Pogledala sam šta radi, a ona je uzela daljinski za televizor, igrala se njime i ispritiskala sve dugmiće. Na televizoru je bio samo “sneg”! A meni je baš problem kada se desi tako nešto, jer Bukulja nije tako blizu da neko može da skokne i da mi to namesti. Počela sam da vičem na nju, a ona je crkla od smeha. Eto koliko sam stroga baka. Ma ona je baš duhovita, pravi kerefeke i stalno nas zasmijava. kaze Vesna.

Novnari su je pitali gdje će pjevati na dočeku 2023. godine na što je ona odgovorila:

– Za novogodišnji nastup “držim” pet ponuda na čekanju, pa ću videti gde ću. Ne ide mi se daleko, jer sam 2022. dočekala na trgu na Zlatiboru i smrzla sam se. Zato ovaj put hoću da idem da pevam tamo gde mi je najudobnije i najtoplije – priča pjevačica.

Preporučujemo