U nedjelju oko 16 sati došlo je do teške prometne nesreće koja je ostavila dubok trag u Ivanjici. Dejan J. (51) upravljao je Fiat Puntom i nailazio iz suprotnog smjera kada je došlo do sudara s Hyundai vozilom. Nesreća je brzo eskalirala jer se Fiat Punto zapalio u trenutku sudara.U ovim dramatičnim trenucima, suvozač Nenad K. (40) nije oklijevao riskirati vlastiti život kako bi pobjegao iz gorućeg vozila. Nenad je trenutno hospitaliziran s teškim ozljedama, uključujući frakturu prsne kosti i višestruke prijelome rebara od 4 do 8. Nadležni u Urgentnom centru su ga ispitivali i prikupili izjavu o ovom događaju, koji sada istražuje Treće državno odvjetništvo.

Nenad nam je otkrio da su tog dana krenuli na svadbu u Ivanjicu, vozeći se s motivom kukastog križa. Detaljno je opisao njihovu rutu, koja je uključivala prolazak kroz Beograd, kratko zaustavljanje na benzinskoj pumpi, te nastavak Bulevarom vojvode Mišića. Točno mjesto na kojem su se uključili na autoput nije mu bilo poznato, ali obilaznicu su trebali pronaći kod Ostružnice u smjeru Novog Sada.Prema Nenadovom izvješću, greškom su se na autoputu priključili na traku koja vodi prema Novom Beogradu umjesto na autoput Miloš Veliki. Ova nesretna greška ih je odvela protiv toka saobraćaja prema Obrenovcu, što je, naravno, strogo zabranjeno. Nenad je priznao da je vozača obavijestio o njihovoj grešci tijekom vožnje, no odlučili su nastaviti vožnju s namjerom da napuste autoput čim se ukaže prilika.

Nažalost, ta prilika nikada nije došla jer su se sudarili s drugim vozilom koje im se približavalo iz suprotnog smjera. Nakon sudara, Fiat Punto se zapalio, a Nenad je nemoćno pokušavao probuditi Dejana iz nesvijesti. Nažalost, njegovi trudi nisu uspjeli, a Dejan je stradao u plamenu.Iako su se pojavile glasine da je Dejan možda mobitelom snimao video za društvene mreže dok je vozio, Nenad je to demantirao. Tvrdi da je prozor bio otvoren, a da je Dejanova ruka bila izvan prozora, što dovodi u pitanje te spekulacije.Treće osnovno javno tužiteljstvo intenzivno radi na istrazi ovog tragičnog događaja. Istraga uključuje obdukciju, toksikološka vještačenja, pregled vozila i identifikaciju preminulih, kako bi se prikupili svi potrebni dokazi i pripremilo izvješće za tužiteljstvo. Situacija ostaje ozbiljna i tragična, a sve informacije bit će temeljito proučene kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice.

Preporučujemo