Popularni kompozitor Goran Bregović saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je “zauzeo četiri kvadrata tuđeg zemljišta”. Naime, Bregović je na suđenju navodno izjavio da ne priznaje krivicu i izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.


– Na licu mesta nije bilo nikakve gradnje, samo je popravljen zid koji je bio na tom mestu i kada sam kupio plac i vrata, koja su popravljena, takođe su bila na zidu, jer je to bio jedini način da se uđe u baštu. Jedino što sam vrata malo pomerio i stavio jedan stepenik, a ne dva – izjavio je Goran Bregović.

Kako su prenijeli crnogorski mediji, on se tereti za krivično djelo građenje objkta bez priave i dokumetacije za građenje i krivično djel protivpravno zauzimanje zemljišta. On je navodeći da ne priznae krivicu i izvršenje krivičnih djela, koja mu se stavljaju na teret, Goran je rekao da nije ništa pomjerao, da je zid samo “samo popravljen” i da se na licu mjesta još vide dijelovi starog zida. Na pitanje aadvokata oštećenog ,rekao je da je prije popravljanja nije tražio dozvolu, niti dokumentaciju, jer je smatrao da mu nije potrebna.

– Zid koji sam popravljao je pre toga bio od punog kamena. Kuševiju nisam kontaktirao jer zid nije do njegove parcele – rekao je navodno Bregović.

 

Bregović je kazao, što navodno nije ušlo u zapisnik, da je sporni zid na zemlji čiji je on vlasnik oduvijek bio tu.

– Ja ga milimetar nisam pomakao, tačno tamo gde je bio, tu je i sada. Ako geometar ustanovi da sam ušao u državno zemljište ja ću tražiti da ga kupim ili da ga porušim ako sam ušao, ali sam ušao nehotice – rekao je on.

 

Preporučujemo