Ako pri ruci imate samo jednu naranču i malo mlijeka, ne bojte se! Još uvijek možete pripremiti ukusan desert bez upotrebe brašna. U nastojanju da paze na svoj struk, mnogi pojedinci odlučuju izbaciti brašno i slatke poslastice iz svoje prehrane. Posljedično, pećnica često miruje. Međutim, zašto se ne biste okušali u pečenju kolača od mliječne naranče bez brašna? Ne samo da je nevjerojatno ukusna, već se može pohvaliti i umjerenim brojem kalorija.

Sastojci:

3 komada jaja.
Sastojci za ovaj recept uključuju 80 grama šećera, 40 grama kukuruznog škroba i jednu cijelu naranču.
Za slatki desert trebat će vam 500 ml mlijeka i malo ekstrakta vanilije. Uronimo sada u proces pripreme ove divne poslastice.

Za početak pažljivo razdvojite dva žumanjka i pomiješajte ih s 80 grama šećera i 40 grama kukuruznog škroba.

Zatim se u smjesu dodaje svježe iscijeđeni sok od naranče, što rezultira desertom koji se može pohvaliti živahnijim i aromatičnijim okusom.
Sa samo jednom narančom i malo mlijeka, možete napraviti slatki desert bez brašna.

U smjesu se doda dodatnih 0,5 litara mlijeka, a zatim se temeljito promiješa. Nakon toga smjesu je potrebno procijediti u lonac pomoću finog cjedila kako bi se uklonile grudice.
Da bi se postigla zgusnuta konzistencija, zdjelu treba staviti na štednjak i kuhati na laganoj vatri. Oprezno miješanje je neophodno kako bi se spriječilo da smjesa zagori.
Za postizanje željene gustoće kremu izlijte u kalup koji ste pri dnu obložili papirom za pečenje. Nakon što se ohladi, prebacite u hladnjak i ostavite da se hladi sat vremena. Za to vrijeme krema će se stvrdnuti, što će omogućiti jednostavno porcioniranje.
Sastojke rasporedite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Na vrh nanesite sloj umućenog jaja i malo ekstrakta vanilije. Nakon toga slasticu prebacite u pećnicu zagrijanu na 180°C.
Nakon završetka procesa pečenja, koji obično traje oko 20-25 minuta, bit ćete nagrađeni slatkim desertom koji se može pohvaliti suptilnom notom vanilije i delikatnim dodirom citrusa. Toplo preporučujem da ga isprobate jer je doista vrijedan ulaganja vašeg vremena. 

Preporučujemo