Luka Jovović, mladić čije je životno putovanje prekinuto u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 2022. godine u Ratkovu kod Odžaka, ostavljajući dubok trag tuge i praznine u srcima njegove porodice. Njegova sudbina, oblikovana tragičnim sudarom motora kojim je upravljao i automobila koji je iznenada preprečio njegov put, sada je središnji deo porodične borbe za pravdom.

Ime Luka je nosio s posebnim značajem, dobivši ga po porodičnoj krsnoj slavi. Kroz godine, briga o njemu delimično je ležala na starijoj sestri, koja je s tugom svedočila kraćem, ali izuzetno dragocenom periodu njegove fudbalske karijere. Rođenjem 2007. godine, Luka je uneo radost i život u porodičnu dinamiku, posebno jer pre njega nisu imali mnogo muških članova. Njegova odluka da se posveti vožnji dvotočkaša bila je podržana od strane majke i sestre, shvatajući da je želio iskusiti radost i slobodu koja mu je nedostajala zbog intenzivnih sportskih treninga.

Tragični događaj se odigrao u večernjim satima, kada je Luka čekao drugaricu u Ratkovu. Nažalost, ta večer je označena nesrećnim sudarom s vozilom koje je nailazilo iz suprotnog pravca. Nesreća se dogodila kada je devojka koja je vozila automobil, propustila označiti smer skretanja, a Luka, pokušavajući izbeći sudar, neizbežno se sudario s vozilom. Nesrećni trenutak ostavio je Luku povređenog pored puta, dok je devojka izazivača pobegla u svoj dom.

Dijana, Lukina sestra, s tugom svedoči da nijedan član porodice devojke koja je učestvovala u nesreći nije izrazio saučešće. Tokom sudskog postupka, devojka nije pokazala empatiju, a njena porodica je dodatno provocirala Lukinog oca puštajući glasnu muziku pored spomen ploče. Ova bezosećajnost dodatno boli porodicu Jovović, koja je istakla da ni tokom nesreće ni nakon nje niko od prisutnih nije pružio pomoć Luki. Devojka je brzo pobegla u kuću, ne pokazavši nikakav znak brige ili želje da pomogne, dok je Lukina borba za život trajala devet dana.

Tragično je saznati da je Luka izgubio bitku za život zbog ozbiljnih povreda koje su mu nanesene u nesreći. Nedužno srce mladog čoveka prestalo je kucati samo dva minuta nakon što su roditelji stigli u bolnicu, što je dodatno dodalo bol roditeljima koji su izgubili sina. Suđenje za ovu tužnu nesreću je u toku, a porodica Jovović, uz sve svoje emocije i tugu, nastavlja borbu za pravdu u ime Luke.

Preporučujemo