Meri Cetinić, dugogodišnja umetnica koja je gradila svoju izuzetno uspešnu karijeru na prostoru bivše Jugoslavije, nosi na svojim plećima decenije muzičke baštine. Njen glas, koji je očarao mnoge ljubitelje muzike, dostigao je vrhunac dok je bila članica grupe “More”. Nakon plodne etape u grupi, hrabro je kročila na solo stazu, osvajajući srca publike osamdesetih godina.

U tom razdoblju, Meri Cetinić je bila neosporno jedna od najtraženijih i najcenjenijih pevačica na tlu bivše Jugoslavije, odnoseći titulu pevačice godine 1981. i 1982. godine. Njena muzička strast i talenat doneli su joj ogroman uspeh, ali njen lični život bio je prožet izazovima i gubicima. Sa svega 23 godine, postala je majka devojčice Ivane, a brak koji je usledio brzo je završen, ostavljajući Meri da preuzme punu odgovornost za odgajanje svoje mezimice.

“Moje venčanje je bilo kratkotrajno. Ušla sam u brak trudna sa 23 godine, vođena tradicionalnim vrednostima. Sama sam odgajala našu kćerku”, izjavila je Meri u jednom trenutku, kako je prenelo “Blic”. Njena posvećenost porodičnim vrednostima i hrabrost u suočavanju s izazovima života postale su deo njenog jedinstvenog narativa.

Njena kćerka Ivana, naslednica muzičkog talenta koji je krasio porodičnu liniju, ujedinila se s majkom u projektu 2014. godine, snimivši album nazvan “Dozvoli mi”. Međutim, sudbina je donela teške trenutke jer je sedam godina nakon toga Ivana izgubila bitku sa ozbiljnom bolešću.

Sa dubokim tugovanjem, Meri Cetinić obavestila je javnost o gubitku svoje voljene kćerke. “S dubokim tugovanjem obaveštavam da je moja voljena kćerka Ivana Burić preminula juče u KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragoceni biser, tvoja divna poetska duša, ispunjena ljubavlju i nežnošću, veliki muzički talenat i humor, činili su naš život srećnim i ispunjenim ljubavlju. Iako smo zajedno odolevale ozbiljnoj bolesti, ovog puta smo bile nemoćne.”

Njene reči odražavaju duboku bol i gubitak, dok je majka ostala nemoćna pred teškom stvarnošću. Ivana je napustila ovaj svet, a Meri ostaje da nosi teret tuge i sećanja. “Tvoja draga duša je sada u Božjem zagrljaju, putujući prema nebeskim visinama i zvezdama, dok tvoja neizmerna tuga ostavlja neutešnu majku. Tvoje reči ‘Mama, I love you’, izgovorene stotine puta, odjekaće zauvek u mom srcu! Počivaj u miru Božjem, draga Ivi”, završila je tada tužna pevačica, čiji život, uprkos profesionalnom uspehu, nosi pečat duboke lične tragedije.

Preporučujemo