Žena Emira Kusturice je uvek ostavljala utisak prefinjenosti, no malo je poznato o njoj. Njeno ime je Maja, a njihov skladan brak sačinjava već četiri decenije. Imaju dvoje dece, sina Stribora i ćerku Dunju. Njihova ljubavna priča je prava filmska saga, a kada je Emir Kusturica upoznao Maju, ona je bila jedna od najlepših devojaka u Sarajevu.

Emir Kusturica je sam ispričao svoju stranu priče o njihovoj vezi. Pre nego što je otišao na studije u Prag, oni su bili u vezi, ali pre rastanka je slagao Maju kako bi završili. On joj je ispričao priču o drugoj devojci i raskinuo s njom, što ju je dovelo do suza. Nakon toga, spakovao se i otputovao u Prag na studije.Međutim, sudbina je imala druge planove. Nakon nekoliko meseci u Pragu, Emir je sasvim slučajno saznao da se oko Maje počinju okupljati drugi momci i da bi mogao da je izgubi. To ga je potreslo, i odlučio se vratiti u Sarajevo.

Jedne večeri, Emir je naišao na starog prijatelja iz Sarajeva koji mu je saopštio zabrinjavajuće vesti o Maji. Na taj način, vratio se u Sarajevo. Međutim, kad je stigao tamo, nije uspeo da je vidi.

Nakon samo dva dana u Sarajevu, vratio se u Prag. Na fakultetu ga je sačekala vest da će se film “Amarcord” prikazivati ponovno zbog velikog interesovanja. Iako je imao dilemu da li da gleda film ili da se vrati kući, odlučio se za povratak u Prag.Emir je otišao u projekcionu salu i seo u prvi red, ali zaspao je već posle prve scene. Svi su ga gledali s podozrenjem.

Preporučujemo