U vikendu iza nas održana je svadba Mirka Šijana i Bojane Rodić, o kojoj se mediji uveliko pisali, a svadba Lepe Brene i Bobe Živojinovića je također izazvala je masovnu medijsku pažnju i to ne samo u Srbiji nego i širom regiona.

O ovom veslju i danas se priča, jer je zbog njih u jednom trenutku prekinut “Dnevnik 2” kako bi se mladenci uključili uživo u program. Oko 600 zvanica prisustvovalo je tada na svadbi poznate pjevačice Lepe Brene i čuvenog srpskog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića. Bobin kum bio je teniski stručnjak Jan Cirijak, dok je Brenin bio njen dugogodišnji menadžer Raka Đokić.


Napravljena je ogromna torta sa jestivim reketima i pločama, a “Dnevnik 2” je prekinut kako bi se mladenci direktno uključili u program. Ova svadba je koštala 50.000 njemačkih maraka. Jedan od najiteresantnijih momenata je bio kada je po običajima Brena nagazila Bobu. Tada je bivši teniser “skočio” i nasmijao sve goste.

Bidermajer je uhvatila Dragana Mirković, dok je goste zabavljala Vanesa Šokčić. Mladenačka torta bila je ogromna – na 5 spratova, sa jestivim reketima i gramofonskim pločama. Sve pozivnice su imale ugravirane monograme “BB”. Tada se u medijima pojavila priča da su pojedini za nekoliko hiljada maraka htjeli da otkupe pozivnicu za svadbu, kako bi mogli da prisustvuju ovom događaju.

Bilo je pripremljeno 650 vrsta jela. Veliki broj koktela se služio, a čak 22 praseta bila su na ražnju. Preko 4.000 pisama stiglo je na kuću slavnog para, a pokloni su pristizali sa svih krajeva svijeta. Tada se spekulisalo da je jedna umjetnička slika bila vrijedna koliko pola svadbenog veselja. Iako su neki mediji tada pisali kako se bračni par razbacuje novcem za svadbu, pjevačica je poslala jasnu poruku svima.

Brena i Boba danas slave 30 godina braka, ovako je 1991. godine bile na  njihovoj svadbi (foto) || Hello Magazin!

– Sve što trošimo zaradili smo sopstvenim rukama, trudom i radom. Živimo u suludom vremenu, po opredeljenju sam kosmploita, koji poštuje svaku veru i naciju. Uvek računam na ljudski razum. Boba i ja smo svetski ljudi i ne spuštamo se na nivo šovinista i njihovih razmišljanja. Zašto bi se posle toliko saznanja vraćali u nešto prevaziđeno. Oni koji žele neke se vrate, moj Boban i ja ići ćemo samo napred. A zajedno ćemo imati još više snage za to – rekla je Brena nekoliko sati poslije vjenčanja prisutnim medijima.

Preporučujemo