Stručnjak za neuropatiju, dr. Dženin Bovring, sa svojim pacijentima, ali i svima koji se interesiraju za ovo, podijelila je niz korisnih preporuka za poticanje redovnog pražnjenja crijeva. Loše navike i način života sve više doprinose problemima s probavnim sustavom. Neredovito pražnjenje crijeva često je simptom ovih stanja, koja se često dovode u vezu s brzim tempom života, nepravilnom prehranom i stresom.

Dr. Janine Bowring, specijalistica za neuropatiju, predlaže nekoliko načina kako olakšati ovu neugodnu situaciju. U svom video materijalu naglasila je prednosti konzumacije smokava kao osnovne namirnice koja može pomoći u ovom procesu. Smokve obiluju vlaknima koja ne samo da ublažavaju zatvor, već i potiču redovno pražnjenje crijeva. Konzumiranjem tri do pet smokava dnevno, možete unijeti oko pet grama vlakana u svoju prehranu.

@j9naturally

3 Things That Will Make You Poop Instantly Dr. Janine discusses three effective methods to induce immediate bowel movements. She highlights the abundant fiber content in figs, which aids in promoting regularity. Additionally, she emphasizes the significance of maintaining proper hydration for optimal bowel function. Lastly, Dr. Janine elucidates the benefits of olive oil coffee as a natural stimulant for instant bowel stimulation. Follow for more natural health tips. #poop #guthealth #digestivehealth #wellness

♬ original sound – doctorjanine Bowring, ND

Očuvanje zdravog probavnog sustava ovisi o nekoliko čimbenika, pri čemu je jedan od ključnih aspekata pravilna hidratacija. To znači da trebate unijeti dovoljno tekućine svakog dana. Stručnjaci za zdravlje preporučuju unos šest do osam čaša vode dnevno kako biste osigurali optimalnu hidrataciju. Osim toga, maslinovo ulje ima dokazane koristi za probavni sustav. Maslinovo ulje je svestrani sastojak koji se koristi u mnogim kuhinjama i ima različite primjene, od kuhanja do kozmetičkih tretmana. Maslina, koja potječe iz mediteranskog područja, uzgaja se tisućama godina, a ulje se dobiva iz njenih plodova.

Ovo ulje obiluje mononezasićenim masnim kiselinama koje su povezane s brojnim zdravstvenim prednostima, kao što su smanjenje upala i rizika od kardiovaskularnih bolesti. Također, bogato je antioksidansima te vitaminima E i K. Postoje različite vrste maslinovog ulja, uključujući ekstra djevičansko, djevičansko i rafinirano, koje se razlikuju po stupnju prerade i čistoći. Ekstra djevičansko maslinovo ulje smatra se najkvalitetnijim jer se ekstrahira čisto mehaničkim putem, bez upotrebe topline ili kemikalija.

Dr. Bovring nudi rješenje za one koji se suočavaju s problemom zatvora, sugerirajući da dodavanje nekoliko kapi maslinovog ulja u njihovu jutarnju kavu može pomoći. Također, istraživanja su pokazala da ovaj trik može pomoći i u mršavljenju. Važno je napomenuti da je kava prirodni diuretik, a dodatak maslinovog ulja može dodatno podržati ovaj proces.

Preporučujemo