Donosimo vam priču iz centra Beograda! Uhapšena dva državljana iz Rusije te sprovedeni u Upravu za strance!

Nova priča sa Beogradskih ulica, pripadnici policije uhapsili su dvojicu muškaraca srednje dobi, kako se navodi oko 30 godina te ih sproveli u Upravu za strance. Kako se navodi, uhapšeni su radi neobzirne i divljačke vožnje koju su sprovodili kroz centar Beograda. Također nakon par obavljenih razgovora, povrđena je sumnja da pomenuta lica ne koriste svoj boravak u državi na način na koji su naveli te da su njihove namjere potpuno drugačije.

Nakon nemilog događaja Uprava za strance je odlučila donijeti odluku o poništavanju boravka za navedena lica u Srbiji sa zabranom u trajanju od oko dvije godine te kako se navodi odluka za napuštanje zemlje je stupila odmah pri donošenju. Iz policijske uprave naveli su da je u toku i nabavka naloga za pretres lokacije u kojem su pomenuta lica boravila sa sumnjom u posjedovanje narkotika i opojnih sredstava.

S obzirom na to da smo u zadnje vrijeme svjedoci brojnih prometnih nesreća koji se dešavaju na našim cestama, građani apeluju na pripadnike policijske uprave da pooštre donesene mjere protiv lica koja ugrožavaju saobraćaj i sigurnost građana na cesti. Pored lokalaca koji divljačkom vožnjom ugrožavaju mnoge na našim putevima, zaista nam nije potrebno da se bakćemo još i sa stranim državljanima koji su odlučili svoj nemar iskazivati na našim ulicama. Udarna vijest je zgrozila i šokirala mnoge građane te u komentarima možemo pročitati mnogobrojne poruke podrške za policijsku upravu u sprovođenju restriktivnih mjera protiv ovakvog ponašanja.

Preporučujemo