Loren Kanadej, dramatično sećajući se svog iskustva, podelila je svoju priču o srčanom zastoju koji ju je privremeno odvojio od života. Njena sudbina postala je jedinstvena kada je njen suprug brzo reagovao na početni srčani zastoj, izvodeći reanimaciju kod kuće pre nego što je Hitna pomoć preuzela, pruživši joj još 20 minuta intenzivne reanimacije pre nego što je Loren ponovno osetila puls.

Ona je svedočila o retkom medicinskom fenomenu poznatom kao Lazarov sindrom ili autoreanimacija, gde ljudi, iako privremeno “mrtvi”, spontano povrate cirkulaciju nakon neuspešnih pokušaja reanimacije. Loren je opisala ovih 24 minuta kao nezaboravan period u kojem je, iako “mrtva”, osećala mir i spokoj. Ovo iskustvo je suprotno opšteprihvaćenom verovanju da ljudi doživljavaju svoj životni film pred smrt.

Naučnici još uvek pokušavaju razumeti ovaj retki fenomen, a lekari se suočavaju sa izazovom pravilnog dijagnostikovanja i lečenja pacijenata koji prolaze kroz autoreanimaciju. Klivlendska klinika beleži samo 18 potpuno oporavljenih slučajeva od ukupno 65 dokumentovanih od 1982. do 2018. godine. Ovi ljudi, iako su se vratili u život, često ne žive dugo nakon toga.

Loren Kanadej je, nakon što je prošla kroz ovo neobično iskustvo, postala svesna tanke linije između života i smrti. Iako se ponovno rodila u drugom životu, suočava se s novim izazovima i bolom koji je deo života. Osećaj mira koji ju je obuzimao tokom tih 24 minuta ostavlja dubok trag u njenom sećanju, menjajući perspektivu prema životu i smrti.

Loren se sada otvoreno suočava s neizvesnošću, više ne plašeći se smrti, već izazova i bola koji često prate život. Njeno iskustvo pruža uvid u kompleksnost ljudskog uma i duše, naglašavajući važnost svakog trenutka u životu.

Preporučujemo