Poslednjih nedelja, čitava Srbija i šire, uzburkana je razgovorima o snimku nastalom gotovo pre 35 godina, koji je postao viralan i izazvao snažne emocije kod mnogih. Dragan Radulović, poznat po svojoj dokumentarnoj emisiji “Velike nevolje malog Borisa”, u kojoj je razgovarao s devetogodišnjim Borisom iz Doma za nezbrinutu decu Bijela, ostavio je dubok utisak na gledaoce tada, a sada ponovno. Borisova iskrenost i poruke upućene majci koja ga je ostavila ganule su mnoge.

Na pitanje šta bi rekao majci koja ga je napustila, Boris je izrekao reči koje su duboko dirnule srca:

“Mama, je l’ ti mene znaš? Ona kaže: ‘Ne znam’. E, onda dođi, da ti ja nešto ispričam. Ti se mama ne sećaš da si mene rodila. Ti si mene ostavila. Ja sam tebe puno voleo, plakao sam za tobom. Suze su mi ovolike bile. Volim i tebe. Volim te mama, ali dođi da se upoznamo. Da me vidiš, da me proceniš. Da sam ja tvoj sin. Dođi lepo. Nemoj da te bude sramota. Objasni se i objasni mi sve, pa će sve biti lepo i odlično,” rekao je tada Boris.

Ovaj dirljiv snimak brzo se proširio društvenim mrežama, postavljajući pitanja poput “Gde je sada Boris?”, “Kako sada izgleda?”, “Kako živi?”.

Boris, međutim, nema prisustvo na društvenim mrežama, izbegava intervjue, a njegovo prezime nije poznato javnosti.

Ipak, jedna porodična prijateljica je pružila više informacija o ovom “malom junaku”.

Boris K. sada živi u Herceg Novom gde je zaposlen u preduzeću Vodovoda i kanalizacije, i prema rečima njegovih bliskih prijatelja, godine nisu promenile njegovu suštinu.

“Nije se puno promenio. Živi sam, ima stan od majke koja ga je usvojila. Upoznali smo je, ta žena je divna. Mi smo kao prijatelji uvek tu za njega i mnogo ga volimo,” rekla je Borisova prijateljica za Alo!.

Ostali sugrađani takođe imaju reči hvale.

“To je naš Rambo. Uvek je nasmejan i vedar, mnogo ga vole svi u Herceg Novom,” poručio je jedan čovek.

“Možda nije imao sreće sa roditeljima, ali ga zato svi mi u Herceg Novom poštujemo i volimo. Rambo car,” dodao je sledeći.

Da je omiljen i među kolegama svedoče video-snimci jednog od njih koji je na svojim društvenim mrežama snimao Borisa.

Boris, koji je saznao da mediji žele stupiti u kontakt s njim, pristao je dati kontakt telefon, ali izričito je izjavio da ne želi ponovo izlaziti pred kamere.

“Čuo sam da je snimak aktuelan, rekli su mi. Razumem interesovanje, ali zaista ne želim da se snimam. Davno je to bilo. Što je bilo – bilo je. Znate kako kažu ‘Prohujalo s vihorom’. Svako dobro vam želim,” poručio je ljubazno Boris.

Preporučujemo