Tokom prazničnih dana, Zlatibor je postao destinacija za mnoge koji su želeli dočekati praznike na ovoj planini. Međutim, mnogi su se iznenadili visokim cenama hrane i pića koje su zatekli, čak i kad nisu imali preterane zahteve.

Slavica iz Čačka, koja je sa porodicom došla na doček Nove godine na Zlatibor, iznenađena je visokim cenama pića. “Jako je skupo. Sela sam na kafu i sledila se kad je stigao račun”, ispričala je. Za devet pića u restoranu hotela, platili su 4.950 dinara. Ova suma uključivala je četiri koka kole, isto toliko kafa i jednu rakiju od kajsije.

I drugi posetioci su se suočavali s visokim cenama. Dragan iz Čačka je izrazio svoje nezadovoljstvo rekavši: “Pre dolaska u taj hotel svratio sam u jednu piceriju na Zlatiboru da pojedem nešto. Jedna pica staje 1.650 dinara, a najpopularniji sok, koka kola, sam platio 520 dinara. Ja ne znam da li su oni podigli cene imajući u vidu da je bio doček Nove godine, ali stvarno je previše čak i za one sa dubokim džepom.”

Međutim, postoje i mesta na Zlatiboru gde su cene malo umerenije. Branislav, koji je došao sa devojkom iz Beograda za novogodišnje praznike, ističe: “U ovom restoranu, cena domaće kafe je 260 dinara, nes 295, dok espreso bez mleka staje 250 dinara. Probali smo i palačinke, a za porciju smo izdvojili 690 dinara. Moram da kažem da su pice i ovde preskupe, a moja omiljena je bistecca i košta oko 1.900 RSD.”

Iako su cene hrane i pića visoke, mnogi ističu da je Zlatibor i dalje omiljena srpska destinacija. U jednom od povoljnijih hotela, cene tople čokolade su 350 dinara, kuvanog vina 285, kapućina 290, nugat torte 620 i čizkejka 690 dinara. Pored visokih cena, lepota Zlatibora i dalje privlači posetioce.

Preporučujemo