Nedavno je javnost bila duboko dirnuta zbog neodoljive fotografije snimljene na jednom nezaboravnom košarkaškom susretu. Na slici se jasno ocrtava prizor čoveka obučenog u prljav kombinezon, prekrivenog slojem čađe na licu, držeći za ruku svog malog sina. Prva objava ovoje nezaboravne scene potekla je od jednog od posetilaca tog spektakularnog meča. No, ova slika je tek postala viralna kada je istu podelio trener ekipe iz Kentakija, koja je takođe bila sudionik ovog emotivnog susreta.

Trener je odlučio podrobnije razjasniti pozadinu ovog posebnog trenutka i zašto je čovek došao na utakmicu prekriven prljavštinom. Radi se o hrabrom muškarcu koji radi kao rudar, a koji je obećao svom sinu da će zajedno prisustvovati toj košarkaškoj borbi. Nažalost, smena na njegovom radnom mestu se otegla do kasnih sati, ostavljajući mu premalo vremena da se vrati kući, istušira i presvuče prije dolaska na utakmicu.

Reakcija trenera ekipe, Džona Kaliparija, bila je iskreno impresionirana ovim gestom. Odlučio je da ovu porodicu nagradi VIP ulaznicama, čime je još više dodao na već emotivno nabijenom trenutku. Kako su korisnici interneta saznali za ovu priču, preplavila ih je inspiracija i divljenje prema ovom čoveku, koji, bez obzira na svoj težak posao u rudniku, našao je načina da obraduje svog sina na njegovoj prvoj košarkaškoj utakmici u životu.

Moli, žena ovog hrabrog rudara, podelila je kako je Majkl Megvajer, uprkos svim preprekama, odlučio da ispuni obećanje koje je dao svom sinu Istonu o zajedničkom posetu utakmici. Ono što ovu priču čini još posebnijom je činjenica da su otac i sin proveli vreme zajedno srećni i nasmejani. “Izgledali su neizmerno srećno”, izjavio je jedan od prisutnih gledalaca, a mi ne možemo ništa drugo zaključiti osim da je ovo gest koji zaslužuje duboko poštovanje i divljenje.

Preporučujemo