Kada je prije trideset godina na buvljoj pijaci kupila prsten za sitnih 10 funti (oko 1200 dinara) nije ni slutila da će joj to promjeniti život. Naime, Debra Godard je odučila da psten odloži u jednu kutijicu i jako brzo je zaboravila na njega.

Milica posle 30 godina odlučila da proda prsten sa BUVLJAKA: Kada ga je  zlatar video, umalo se nije ONESVESTIO - Magazin Dan
Akter današnje priče je britanka Debra Godard koja danas ima 55 godina. Ona se sjetila prstena koji je kupila prije30 godina, tek nakon prevare na koju je prva nasjela njena majka zbog koje je ostala bez ušeteđevine. Kako bi barem malo pomogla i olakšala ionako težak život starice Debra je odlučila da proda nekoliko svojih stvari mešu kojima je bio i već pomenuti prsten.

Nadajući se da je vrijednost prstena bar malo porasla odnijela ga je zlataru. Kako ona kaže, zlatar se umalo onesvjestio. Upitao ju je zna i šta je to, da bi joj rekao da je to zapravo dijamant.

Debra Goddard

Ne samo to: dijamant je bio gotovo savršen. Sva uzbuđena, Debra nije spavala cijelu noć, jer je razmišljala šta da radi. Odlučila je da ga ponudi na prodaju preko aukcijske kuće “Sodbi”, gdje je njegova vrijednost procjenjena na vrtoglavih 844.000 eura.

Na kraju joj nakon odbijanja troškova aukcije donio zaradu od 536.000 evra. Majku je častila putovanjem na Barbados, koncertima Toma Džonsa i Selin Dion u Las Vegasu, kao i bundom.

Naslovna - Zlatara Tomanovic

– To je karma za sve loše stvari koje su nam se desile u životu – kaže Britanka i otkriva da je predosjetila dobitak.

Noć prije nego što je odnijela prsten kod zlatara, sanjala je da je prodala prsten od stakla za 750 funti.

Preporučujemo