Kao što svi znaju,, naša pjevačica Bojana Stamenov je godinama imala problem sa gojaznošću, a posebni režimom ishrane i adekvatnim vježbama je usoječa da smrša vrtoglavih 80 kilograma, i to sve za samo godinu dana. Ona je najprije željela i razmišljala da se podrvgne operaciji manjivanja želuca, što je u posljednjih nekoliko godina postala sve zastupljenija metoda mršavljenja među ljudima koji se bore sa gojaznošću, pa je tako za istu počela da se priprema.

Kad dođem do 100 kilograma biću premršava": Bojana Stamenov nakon sređivanja linije uživa u ovome - Telegraf.rs

Ipak, ona je za istu morala da reguliše čećer i smrša, promjenila je ishranu i krenula sa vježbanjem, a nakon četiri mjeseca počeli su i kilogrami da nestaju i da se tope. Kako je za jako kratko vrijeme skinula čak 30 kilograama, ona je odlučila da nastavi sa dijetom i ipak je donijela odluku da odustaje od ove visokorizične operacije, koja bi sa sobom mogla da nosi i određene posljedice.

Njena dijeta i ishrana je sačinjavala piletinu, jaja, ribe, salate, i razno voće. To je sve bilo po unaprijed utvrđenom režimu i jelovniku. Ona je također rekla da je aktivno trenirala i razgovarala sa svojim trenrom na temu stresa. Njoj je sve to zajedno pomoglo da usoješno skine 70 kilograma. Kada se pojavila upravo takva u javnosti, svi su zanijemili i ostali bez teksta.


Bila je i na koncertu ”Indexa”, blistala je u ciklama haljini, a njenim izgledom su bili oduševljeni sve, posebno činjenicom da je od prošlog puta bar još 10 kilograma smršala, što je ukupno 80 kilograma, prenose domaći mediji.

– Moje zdravstveno stanje je bilo katastrofa! U junu 2020. šećer mi je skočio skoro na 30. Tada sam primetila da ne vidim dobro. Sve do tada sam bila zdrava debelica, na granici insulinske rezistencije, ali bez problema. Nažalost, gojaznost je učinila svoje – otkrila je jednom prilikom pjevačica.

Preporučujemo